2024-11-13
‼️前幾日突然好想食西餐,上網睇咗陣搵到間西班牙米芝蓮星級餐廳,地點仲要係尖沙咀可以望住維多利亞港,諗都唔諗就決定嚟呢間半自助嘅餐廳 —— Amelia😁🍽️ 嚟到叫咗個 Prime 專尚餐目,仲+咗錢任食日本珍寶生蠔,龍蝦尾同皇帝蟹腳,呢個價錢嚟講真係好抵食🦪限時就120分鐘...湯,前菜同甜品都係任食,就連parma ham,cold cut platter, 雞尾酒鮮蝦🦐都係任食,真係一唔小心就會食飽...🌟主菜就叫咗A5鹿兒島和牛同炭烤四頭鮑魚,呢個唔洗多講,味道同服務都對得住價錢有多!💖最後,+錢任食嘅生蠔一定要講下,隻隻都同我隻手一樣咁大,食落去個個清新的海洋氣息出哂嚟,啖啖充滿濃郁鮮甜的味道👅,好食到一人食番一打都唔過分🤭🤭🤭炭燒龍蝦尾同炭燒皇帝蟹腳都係好食到逼死人,兩款炭燒後,外表微微焦香,一咬肉質鮮甜,勁彈牙,濃郁的海水鮮味瞬間充滿口腔...其實食到呢到都過咗100分鐘,前菜已經多到食唔哂咁多款,食完主菜同喪食海鮮都已經收得皮…🤧🥵🍰正當我諗住食唔到甜品嘅時候,隔離枱叫甜品,一望到個樣,幾飽都叫番個Big Scoop Tiramisu,份量係好足,濃濃的咖啡味配埋滑滑的c
🍰正當我諗住食唔到甜品嘅時候,隔離枱叫甜品,一望到個樣,幾飽都叫番個Big Scoop Tiramisu,份量係好足,濃濃的咖啡味配埋滑滑的cream,我係食下食下就清咗成碟
🫣講真120分鐘其實就唔係好夠,掛住食連個境都無點睇,餐廳booking 都好爆下,有興趣記得提前預約
🔺Prime 專尚餐目 ($698 + $328 任食精選生蠔+燒龍蝦尾+炭燒珍寶阿拉斯加皇帝蟹腳)