好少食buffet嘅我,揀咗一間全新酒店式餐廳,位於沙田帝都酒店嘅The Palate 柏麗廳,入到去裝修簡約舒適,食物新鮮又精美,更有多項即席烹調美食區,即叫即煮,超正啊,Yummy😍😍🐮任食飛驒和牛鐘意食牛唔可以錯過,好多款和牛菜色,火炙飛驒牛壽司、飛驒牛軍艦卷、日本和牛肉眼鐵板燒、日本和牛鹽麴燒等,仲有美國極黑和牛壽喜燒🐮🐮,牛魔怪就最啱😂🦪即開生蠔呢度嘅生蠔完全唔hea,每一隻都沖乾淨水,即開㗎,又大又juicy😍🦐冰鎮海鮮好多款選擇,有蝦,有蜆,有長腳蟹,全部都大大隻,勁新鮮🦞龍蝦任食龍蝦🦞真係好大隻,仲要食到有膏,好鮮甜,肉質夠實👍🏻刺身刺身都有好幾款,三文魚,八爪魚,魷魚,甜蝦,帆立貝等等,每款都好新鮮👍🏻🍰甜品甜品款式真係好多,超過50種,真係太多唔知食邊款好😍有多款蛋糕🎂,有果撻,又有豆腐花👍🏻👍🏻⭐️仲有緊要嘢一提,美酒🍷要配佳餚,這是必須的,餐廳內有香港少有嘅Cocktail Station,即時製作的,晚餐時份更有紅白酒🍷🍻任飲,啱晒我哋🩵🩵如你當月生日🎂,記得提前預約啊,因為4️⃣人同行The Palate會為你送上火焰雪山🔥

🐮任食飛驒和牛

🦪即開生蠔

🦐冰鎮海鮮
好多款選擇,有蝦,有蜆,有長腳蟹,全部都大大隻,勁新鮮

🦞龍蝦任食
龍蝦🦞真係好大隻,仲要食到有膏,好鮮甜,肉質夠實👍🏻

刺身

🍰甜品