2024-08-27
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯一間餐廳除咗有好嘅美食之外,環境設計都可以增強顧客嘅代入感,從而令到美食嘅味道昇華。今次介紹位於九龍灣嘅「牧羊少年」就入選Restaurant and Bar design awards 2024,設計運用咗木質同埋大自然嘅風格,又帶點科幻嘅味道。東京醋汁雞翼雞翼外層經過香炸,加入咗東京醋汁大返少少酸味出嚟,可以做到外脆又juicy。蒜香牛肉碎松露醬雜菇意大利粉好驚喜嘅係意大利粉做到乾身嘅效果,意粉面頭放滿蒜蓉、蒜蓉、牛肉碎和雜菌,每一啖都係蒜香嘅味道和松露濃郁嘅味道。紅酒燴牛面肉雖然係比較厚身嘅牛面肉,但係經過紅酒燴煮可以軟化牛肉,做成軟腍嘅口感。佢哋嘅飲品亦都選擇好多,我就選擇焦糖牛奶咖啡和紅桑子乳酸忌廉芝士奶蓋。最後再試埋個半熟芝士撻,每一啖都係濃郁嘅芝味。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯ 牧羊少年咖啡館 (德福廣場1期) (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P26號舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯
東京醋汁雞翼
蒜香牛肉碎松露醬雜菇意大利粉
紅酒燴牛面肉
最後再試埋個半熟芝士撻,每一啖都係濃郁嘅芝味。
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
牧羊少年咖啡館 (德福廣場1期) (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P26號舖