2017-04-27 176 views
今日同女朋友去左尖沙咀一間樓上私房菜食飯,法式餐廳充滿浪漫氣氛,同女朋友開心一下。大廈入面的法式餐廳。環境相當驚喜。巴馬火腿作開始。火腿輕輕咸香,加上旁邊的酸瓜,味道開胃清香,開開味蕾。叫左枝意大利水。再來生蠔拼盤。生蠔即開即食,蠔味由淡至濃,欣賞蠔肉無沙有陣陣海水味,蠔肉厚身味道鮮甜出色。北海道帶子煎到半熟,中間煎到剛好帶點半生,鮮甜味道極為濃郁,加上三文魚籽調味,口中甜度極重。紅菜頭醃三文魚。紅菜頭爽甜,三文魚連同紅菜頭感覺唔會好膩,清甜清香,好開胃清新。龍蝦湯。龍蝦湯味道濃香唔會有腥味,蝦味重入口豐富。鵝肝煎到非常香口入口完全唔會膩,配上薯蓉薯味重又香。海膽意大利飯。加拿大海膽煎香,入口輕輕海水味鮮甜突出,飯粒加上毛豆煮熟,醬汁香濃。自家製蛋糕。朱古力脆餅味道甜甜口感香脆特別,忌廉幼滑香甜,甜度不太高。
大廈入面的法式餐廳。
環境相當驚喜。
巴馬火腿作開始。
火腿輕輕咸香,加上旁邊的酸瓜,味道開胃清香,開開味蕾。
叫左枝意大利水。
再來生蠔拼盤。
紅菜頭醃三文魚。
龍蝦湯。
龍蝦湯味道濃香唔會有腥味,蝦味重入口豐富。
鵝肝煎到非常香口入口完全唔會膩,配上薯蓉薯味重又香。
海膽意大利飯。
自家製蛋糕。
朱古力脆餅味道甜甜口感香脆特別,忌廉幼滑香甜,甜度不太高。