2024-08-06 1231 views
今晚同老公去左尖沙咀金馬倫道食豆花魚,餐廳地點方便,過江龍來自四川,環境乾淨企理,地方闊落,坐得舒服。餐牌有一人煲仔飯套餐,亦有唔同種類米線套餐。另外,仲有小食、小菜、其他煲類同甜品等。而我就想食佢哋招牌菜,豆花魚。我哋揀左2-3人晚市豆花魚餐,餐跟米線或白飯,想食其他配菜亦可另加,整體價錢相當抵。跟住我哋仲叫左個粉絲煲,呢個煲有兩杯飲品送。酸菜豆花鱸魚:份量超多,鱸魚切得夠薄大塊,魚肉新鮮嫩滑。配菜有豆花、芽菜、薯仔同酸菜,而豆花係自家製,豆味較濃。湯底用左金湯,飲到魚嘅鮮甜味,辣度剛好,越食越惹味,但又唔會有越食越辣果種感覺,真係唔錯。蝦仁粉絲煲:職員好細心,先較好手機六分鐘計時,之後仲幫我哋撈勻。粉絲煲份量好多,蝦仁都有好多隻,新鮮帶甜味。另外用左蒜蓉同煮,然後再加左少少豉油調味,入口好香蒜蓉味道,好味。飲品:凍咸檸七冰凍夠味,自家製豆漿豆味濃,口感幼滑,甜度剛好。另外仲叫左個涼粉爽,當甜品食幾好。軟雪糕:免費任食,雲呢拿口味,冰凍口感,天氣咁熱食就啱晒。

軟雪糕:免費任食,雲呢拿口味,冰凍口感,天氣咁熱食就啱晒。
2024-08-03
Type of Meal