2022-11-03
Grand Hyatt Steakhouse有自己嘅入口,喺酒店隔離,𨋢口有啲霍格華茲嘅感覺🧙♂🪄餐廳晚餐分兩輪,都幾難book。負責我哋嗰枱嘅外籍侍應相當熱心推介食物。我哋聽佢推介前菜叫咗個thick cut bacon🥓佢真係冇介紹錯。雖然係bacon,但係唔會好似平時成日食嗰隻咁韌,相反有啲火腿嘅感覺,好容易咬,上面仲落咗啲楓糖🍁,甜甜地,估唔到咁夾😋另外我哋叫咗碟signature嘅蟹餅🦀,非常足料。主菜叫咗兩個牛扒🥩,其中一個係聽侍應推介叫嘅rangers valley M5 tenderloin,肉質鬆軟無筋,火候控制適當🔥牛扒有五種醬汁選擇,我又揀咗侍應推介嘅bearnaise🧈,有啲牛油味又唔會覺得太溜,幾好👍 但係都係比餐廳自己整嘅黑松露芥末🍄搶晒風頭,個芥末好濃黑松露味,啱晒我胃口😘😘😘甜品叫咗個apple crumble🍎,都唔錯唔會太甜,但係佢個配角軟雪糕正啲,好滑好滑🍦總括嚟講用餐體驗幾好,但係我覺得相比之下Ruth’s Chris性價比高啲,前菜更加好食啲,牛扒就Grand Hyatt質素高啲。💰: HK$1300 pp (Dinner)💝: 7.5/10
💰: HK$1300 pp (Dinner)
💝: 7.5/10