2021-12-05 104 views
由細到大都好鍾意食麵包,尤其是係牛角酥,一直以來以為只要熱嘅牛角酥或者麵包就覺得好好食,跟住開始留意吓邊度有出名嘅牛角包,都會去嘗試買來食,之前聽過同事講bakehouse嘅牛角包好食,於是我就去買黎食,我發現我都好普通相反佢嘅蛋撻就好好食,跟住又聽人講過K11 muses 地牢呢一間嘅牛角包好好食,我又再一次買來食,我買咗兩個原味,一買即食嘅時候個麵包好趣而且好香,有少少想食呀食埋第二個,事實上真係好好食,有少少停唔到口,因為要趕住食飯所以費事食飽咗,之後到咗夜晚,返到屋企,其實已經唔知幾多個鐘頭之後嘅事,個牛角包已經凍哂,因為夜晚有少少口痕於是攞嚟食,第一啖咬落去,佢居然仲係脆,而且個牛角酥比起熱嘅時候更加香更加好食,我以為凍咗會差啲,但我覺得冇,我覺得佢仲更加食得出多啲嘅味道,呢件食物如果凍咗都仍然好食咁我相信佢真係好好食,所以我話向我心目中係第一位👍🏻
原味
原味