2021-11-22 215 views
喺尖沙咀同女朋友行街,諗唔到食乜,突然醒起屋企人提過呢一間伊麵,咁啱上兩個星期又食唔到,咁就嚟碰吓運氣。————————————去到舖頭,見到有開門,咁就果斷入去食,入到去先知我似乎係最後一兩台客,因為老闆話湯底賣晒。得返雞湯同蕃茄湯,餸都係得牛。咁我哋就帶咗各一,而貌似我個番茄湯唔係成日有。咁睇落去個番茄湯好似好酸好正,食落去都好有蕃茄味,而且唔知係咪伊麵嘅關係,每條麵麵好好掛到湯,麵條軟硬度適中。而去牛肋骨,都係老闆用噴火槍燒咗窿邊再切片,唔好睇佢好似好熟,其實牛肉嘅底下係粉紅色,而家我咪好重,食落去唔算太韌。$80嚟講係值得一試。———————————我哋喺度食嘢,老闆都一路同我哋吹吓水,講吓嘢食呀,舖頭嘅音樂。我覺得老闆份人都幾風趣,而且老闆睇落都係一個鍾意食物而先開鋪人,對煮嘢食係好有興趣。
————————————
咁我哋就帶咗各一,而貌似我個番茄湯唔係成日有。

———————————