2024-01-20
📍九鬼居酒屋(銅鑼灣)銅鑼灣耀華街7號地下朋友之前嚟食過覺得幾好,今日就帶我嚟食下,真係幾唔錯🤪🤪🤪👉黑豚胡麻沙律 💰$98😋😋😋😋.5/5無經調味嘅豚肉加埋新鮮沙律菜,配上胡麻醬,真係非常開胃,清新之餘帶點肉食,個感覺好實在,份量係當一個正餐都可以👉燒白鱔 💰$78😋😋😋😋.8/5燒白鱔一向係我最愛,每逢見到餐牌有都會必叫,鱔皮燒到好香脆,肉好脆好爽口彈牙,又多汁,灑上少許灑同黑椒,更帶出鮮味👉磯煮鮑魚(2隻) 💰$158😋😋😋😋.8/5將鮑魚煮都剛剛好熟,切開數片填上滿滿海膽醬,個味係濃到不得了,係好夾,鮑魚又夠林,嫌一隻唔夠喉,食完想再食👉芝士三文魚卷💰 $98😋😋😋😋.8/5呢個卷係用肉代替飯,中間捲埋舊忌廉芝士,咬落去唧到成口都係芝士,好滿足,仲唔會覺得漏,個配搭仲好夾,值得一試回頭:yesyesyes,佢有一個298清酒之旅SAKEEXPERIENCE,二小時可以有唔同款式嘅清酒超正下次嚟一定要試🤭🤭
銅鑼灣耀華街7號地下
朋友之前嚟食過覺得幾好,今日就帶我嚟食下,真係幾唔錯🤪🤪🤪
👉黑豚胡麻沙律
💰$98
😋😋😋😋.5/5
👉燒白鱔
💰$78
😋😋😋😋.8/5
👉磯煮鮑魚(2隻)
💰$158
👉芝士三文魚卷