(10為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
話梅車厘茄
睇完張相係咪唔知佢係車厘茄哩,因為佢擺碟整到好似一個提子咁🍇🤣望落去無咩汁,但一咬落去啲果汁爆曬出黎,加上佢地用話梅醃過,成個感覺係酸酸甜甜好開胃🤩好特別🥳
叉燒
呢度既叉燒出曬名,黎到梗係要叫番個例牌🥸每塊叉燒都係勁厚切,同半肥瘦適中,最鍾意係有少少燶邊,蜜糖唔會太多,食落真係好正,一份例牌份量都係好多,三個人食都夠曬食😜
瑤柱蛋白蟹肉炒飯
真係食到一梳梳既蟹肉,炒飯唔油,蟹肉份量多,一份炒飯夠3-4個人分架🤪飯桶一定要食呀🤣🤣🤣
逸東小籠包
黎到飲茶當然叫番少少點心試下,小籠包用番逸東軒個名,應該都係招牌菜,食落皮夠薄同湯汁好好味🤩
蝦餃
飲茶邊會少得蝦餃,雖然普通但好食得出酒樓既功夫😎皮唔算好薄但算煙韌,餡料都有好多蝦,成粒蝦餃都好飽滿,中上之作😍
腸粉
皮算幾薄同埋餡好多,食落口感好豐富,但係唔算好夠熱,如果熱辣辣上枱會再加多啲分🧐🧐
芒果糯米卷
呢個好好味,原本無諗住叫,但見隔離枱叫左個樣又幾靚就叫一份試下,芒果夠甜,岩曬做飯後甜品😁
價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
如果淨叫點心價錢唔算貴,38蚊一籠講緊有酒店既水準,如果叫其他小菜小食就會貴少少,但我覺得都可以接受😁
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
位置唔近地鐵站,揸車都要睇下本身有無留位俾你泊車,同埋要食夠800蚊先有免費泊車,如果唔係就要50蚊一個鐘,3-4個人黎食應該都會食到呢個價錢既🤣🤣🤣
環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑
環境呢part真係大加分,枱同枱之間既距離好充足,同埋成個環境雖然多人但算好安靜,連個茶壺都靚過人,岩曬一家人黎嘆下茶食個包🤤
性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
價錢當然比一般茶樓貴喇,但又唔算貴到好離譜,同埋食物質素亦好高,係大時大節/有慶祝節日黎既好地方,絕對會再encore💛