Bookmark 左呢間小店一段時間,之前亦見到許多人介紹,因為什少過港島區食飯,所以一直都未幫襯;終於尋晚可以一嚐晚餐,朋友們和我都覺得值得推薦😌知道小店的坐位不多,兩日前訂座都竟然訂到夜晚7:00,起初擔心會不會名過其實,所以少左人幫襯🫣 抱著試伏的心態,慶幸喜出望外。個人最推薦明太子玉子燒、月見雞肉棒、泡菜牡蠣鍋、鐵盒燒生蠔。 蠔的size都唔細,味道鮮甜,亦唔會縮水😆整體食物質素不錯,服務也挺好的,服務生都很忙碌,但也有求必應(斟水、影相、跟單、提醒鍋物的火力等等)。最重要是當晚食客不多,沒有限時收檯(本來網上訂座寫用餐時間2小時)大讚👍🏻👍🏻👍🏻 離開時,隔離檯比我地早入座嘅日本人仲繼續叫啤酒同甜品😆我地一行3個女仔食左$1400左右(叫左兩杯飲品)。大家都食得好飽,又可以傾餐飽。價錢話平唔平,又唔算太貴。難得食物有質素,服務又不錯,會推薦一下,亦會再幫襯😁P.S.若果人均消費閒閒地$400 (唔飲野)至$600(叫下酒類飲品)仲要限時,都真係幾趕客🥲 難怪而家香港嘅餐廳晚市咁小人,希望好似牡蠣小屋呢啲小店可以守得住💪🏻

鐵盒燒蠔
明太子玉子燒