2023-02-10
今日happy friday,同朋友開開心心諗住食好西,聽左youtuber ricky生介紹食依間銅鑼灣特色牛串燒,夜晚7點大家都抱住期待既心情去到,點知大失所望。座位方面,我地2個人安排左坐4人枱,要搭枱,同隔離枱係零距離,只有透明膠版隔住,罅都冇無條。隔離枱都有不滿,想店員安排坐其他位置,但都被店員以其他座位已被訂座拒絕。點單方面,我地同店員5串串燒、燒蠔、雞鎚唐揚,同2杯酒。店員只問了燒蠔要幾多隻,我地話2隻。最後全部串燒都上左2串,我地以為一客2串,最後埋單發現全部x2。做生意好唔老實。食物方面,點完單之後上左個前菜,佢話係沙律,但其實係一d生紅蘿蔔、椰菜同青瓜,見到都唔開胃,叫佢收走,點知佢話星期五六日,前菜一定要要。下,焗比$28+1。食物都係十分普通,當中牛大腸串燒係臭,我覺得有屎味,真係千祈唔好食,食左一舊都想嘔,2串無食到,食完果啖依家個肚都唔舒服。我地仲叫左杯無花果酒同菠蘿酒,d酒一杯得5啖,勁大舊冰,我去donki買d水果酒仲好飲過佢。2個人食左/比人呃左9百幾蚊。成餐飯我覺得m記仲好食,講真d餐廳無m記質素不如唔好開黎呃錢啦。