2024-11-05
第一眼見到嘅就係佢簡樸嘅裝修,加埋輕鬆既音樂,成個環境都充滿大自然嘅氣息,令人好放鬆。我試咗NALU Signature bowl,入面有八爪魚、壽司飯、櫻桃蕃茄、和式青蔥、甜粟米、蟹棒沙律,加埋辛味蛋黃醬同芝麻辣椒。呢個碗真係好豐富,八爪魚好彈牙,壽司飯粒粒分明,甜粟米加埋微辣嘅蛋黃醬,食落去層次好豐富。櫻桃蕃茄同青蔥帶出新鮮感,成個碗味道好均衡。之後我朋友試咗ONO Signature bowl,呢個就係三文魚壽司飯、溫室青瓜、雞蛋絲、蟹棒沙律,再加果仁芝麻醬。三文魚好新鮮,入口即溶,搭配嘅青瓜好脆口,雞蛋絲又滑溜,加上果仁芝麻醬嘅香氣,令到成個碗更加有獨特嘅風味。呢兩款Signature bowl都係超大盤,兩個女仔share一盤都夠食,份量十足,食完真係好滿足。呢間健康食店唔單止食物健康,連擺盤都好靚,俾人一種養眼又養胃嘅感覺。如果你鍾意食健康又有特色嘅料理,呢度一定要試吓!