2021-03-21
標題太搶眼罷😅,應該係「談情一流」至真,先睇頭幾張相片,星期六晚全程得我一枱客,肯定不會撞到朋友,環境舒適,地方乾淨,氣氛燈光柔和,建議情侶要有高穩耐能力才來幫襯,因為此處並非正式餐廳食店。店名清晰「西厨學院」,是訓練少年厨神的地方,可惜今晚得我一枱人客book位,所以學院沒有安排其他學員OT,也沒有安排導師帶領,只得一個「少年學神」在場服務,由入門口+帶位+點餐+煮食物+上菜+收碟+沖咖啡+cashier+洗碗,都係佢一個人包辦曬。問佢一句,答你半句,目無表情,唔緊要,都係唔好騷擾佢做嘢,怕佢分心打爛嘢。原本見佢$298~兩人晚餐,心想非常抵食,但係原來主菜只可選一樣,我覺得唔夠飽,所以加咗沙律和甜品。湯ok,多士普通,條魚ok好食但份量少,比較奇怪是包餐飲,但只得咖啡要加$20🤯,甜品「紅酒啤梨」出色👍,最後結帳大約$400~我想比多次機會自己,下次應該要平日中午來試Lunch,我估會有多啲學員和有導師帶領,希望不會再令我失望。