有日係旺角食完飯想搵間糖水舖再坐下,鮮芋仙又已經停止walk-in,搵左一陣先簡到呢間仁芝初,睇落正正路路就入去試下。嗌左凍楊枝甘露($42)同熱雪梨燉川貝($49)。兩款糖水味道都唔錯,凍楊枝甘露清甜,椰奶、芒果同糖水既比例岩岩好。👍👍👍👍🏿👍🏿雪梨燉川貝夠滋潤,岩哂女仔飲,入面仲有原個雪梨可以食。👍👍👍👍🏿👍🏿缺點就係兩款份量都偏少,幾啖就飲完(不過見到隔離枱既西米露定紫米露大碗好多)。而且二人枱好細,坐得唔算舒服。性價比:禁啱我哋嗌左兩款都偏貴少少,其他傳統糖水大多就$30-$40左右,下次會想試下。總結黎講雖然唔太好坐同份量偏少,但至少味道係好的,下次係旺角簡唔到糖水鋪的話,可以一試。👍👍👍👍🏿👍🏿