2023-10-30
🍲🥩🍥🦪🐟🍗餐廳名: 珍姐海鮮火鍋飯店地區: 中環評語:招牌豬骨蜆煲 HK$268 - 湯底唔錯 有蜆既鮮味 鹹度正常老蘭嫩牛四併(中) HK$328 - 四併係封門柳 牛頸脊 牛匙柄 牛胸簽 全部都好香牛味 建議睇自己接受程度碌大約5-10秒左右都應該食得 太耐就太熟哂左件肉鮮製三寶手打肉滑 HK$148 - 三寶係魚羊滑 菜脯蝦醬豬肉滑 墨魚滑 鮮係真係鮮 但味道唔係個個都岩 我就對魚羊同豬肉滑個味道唔大興趣蟶子皇 HK$88 - 好食 夠牙有質感又有鮮味即炸魚皮 HK$68 - 最好食係呢樣 感受到真即炸既效果 上枱係散發住熱氣 鹹度OK 好脆口 冇咩魚皮碎滑雞片 HK$78 - 雞片真係幾滑 冇咩肥膏 啖啖肉結論: 我地同另一對情侶朋友四位一齊食 要早一個半月訂位 個場唔係好大 四位枱好快就訂完 店員都幾好傾同埋做野好快 環境係懷舊茶餐廳樣 乾淨企理 如果一班人講野講得大聲既話就會全場都好嘈 可能呢個係打邊爐餐廳既特別? 價錢上抵唔抵就個個人唔同 如果係為食野既就有其他更好選擇 如果一班人想熱鬧食野都可以考慮環境衛生: 🌕🌕🌕🌕🌑食物味道: 🌕🌕🌕🌕🌑服務態度: 🌕🌕🌕🌕🌗
餐廳名: 珍姐海鮮火鍋飯店
地區: 中環