2024-09-27 0 views
細個同屋企人嚟尖沙咀中心飲茶,每次坐子彈𨋢都好興奮,經過附近開會見到原來嗰度附近開咗間中菜餐廳,見價錢合理,一於上去試吓。餐廳就係中庭位置,搭子彈lift上3樓就到。最驚喜餐廳原來望到維港靚景,望住呢個海景食飯真係特別享受,首先乳鴿,新鮮炸起,脆卜卜好入味,另外叫咗千葉豆腐,一道好考功夫嘅餸菜,豆腐切得咁薄,但依然好滑,真係好犀利。老公最愛食斑腩煲,一上枱已經聞到好香好香,成個煲有成七至八塊斑腩,好厚身好多肉,味道亦都做得非常出色,用嚟送飯真係一流。另外蘆筍炒蝦球,蝦球好大隻,而且非常彈牙,最驚喜係擺盤好靚,用嚟打卡非常吸睛。最後食碟菜清一清口腔,豆乳味配搭蔬菜,原來成個感覺都幾清新,最後食埋個甜品,估唔到連甜品都令我咁驚喜,真係超級好食嘅杏仁茶,同埋我食完一杯想再食多一杯嘅木糠布甸。總括叫咗幾道菜由前菜主菜到甜品,都做得咁出色,真係好少見,下次要同屋企人再嚟飲茶,試埋呢度啲點心先。