2022-11-26 65 views
我之前已經試過一次,覺得好食再拉埋老爸再來吃。 我上次自己一個人嚟食,叫咗蝦餃、 韭菜鮮蝦腸、 欖仁馬拉糕、燒汁茄子和沙參玉竹雞湯,而今次拉埋老爸嚟食,梗係試多幾味新嘅點心, 所以除咗蝦腸和蝦餃外,還叫咗上海小籠包、五香鹹水角和黑金流沙包。1.蝦餃: 蝦肉餡料爽口彈牙多汁, 蝦餃皮不是很厚身口感煙韌,$8 一粒非常抵食2. 韭菜鮮蝦腸: 鮮蝦仁雖然唔係好大粒,但係都非常爽口, 腸粉皮爽口唔係淋pat pat 3. 欖仁馬拉糕: 馬拉糕口感鬆軟,帶有牛油香味4. 燒汁茄子: 味道一般冇驚喜5: 上海小籠包: 我見到好多網友推介這款點心 所以好奇一試, 網友果然冇推介錯,這店的上海小籠包比得上上海菜館, 咬開很多肉汁,我吃得出有薑末混在肉餡裏面, 個皮雖然比出面上海舖厚啲啲,但以點心舖嚟講非常出色。 6. 五香鹹水角: 肉餡料主要是碎豬肉、葱和五香粉, 味道ok唔會好咸, 鹹水角外皮很脆帶點甜味,但老爸話有點黏口, 我就覺得還可以。7. 黑金流沙包: 包包個size比出面少一點, 因為先吃其他點心我吃這包嘅時已經凍咗,但 搣開時仍然保持流心狀態,甜道ok。 8. 臘味糯米包: 糯米包餡料有

3. 欖仁馬拉糕: 馬拉糕口感鬆軟,帶有牛油香味

4. 燒汁茄子: 味道一般冇驚喜

8. 臘味糯米包: 糯米包餡料有臘腸碎、臘肉碎和蔥, 糯米飯爽口一粒粒, 味道ok。 我想喜歡吃臘味糯米包的朋友,應該都會喜歡這間店的臘味糯米包。

9. 沙參玉竹雞湯:$38 一盅,湯係有料嘅,味道我覺得以這個價錢嚟講非常ok。

我試咗兩次,覺得這點心舖出餐快,點心熱辣辣,一定會再嚟幫襯。
好味點心
2022-11-26
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
好味點心
  • 臘味糯米包
  • 上海小籠包
  • 黑金流沙包
  • 晶瑩鮮蝦餃
  • 晶瑩鮮蝦餃(2粒)