2024-11-14
第一次嚟Cuisine Culture,冇諗過質素咁高法國巴約訥火腿提子沙律 - 沙律菜好新鮮好乾淨,橄欖油同醋份量得宜,火腿好香,做到濃而不膩,配提子嘅食法亦好特別焗法式地道古也芝士洋蔥湯 - 好特別嘅湯,成碗入爐焗過,麵包脆卜卜,芝士同洋蔥味又濃郁又夾,啖啖都有滿滿嘅洋蔥同芝士,味道好特別好好飲慢火煮紅酒和牛面肉配法包 - 牛面肉味道香濃,口感軟腍,有入口溶化嘅感覺,紅酒味道突出,又唔會搶咗牛嘅香味,配麵包食一流海鮮墨魚意粉 - 調味好好,墨汁帶有濃濃嘅海鮮味,青口好creamy,有食緊生蠔嘅感覺,帶子煎到剛熟,一絲絲口感好好,意粉軟硬度適中,口感好好是日甜品係麵包布甸,甜度啱啱好,配上勁香同口感煙韌嘅榛子雪糕,食得好滋味,伴碟嘅裝飾都畫得好有心機Cuisine Culture位置好方便,中環站一出過條馬路就到,環境同氣氛俾人一種舒服嘅感覺,牆上好多好靚嘅掛畫,座位又乾淨又闊落,而家已經有好靚嘅聖誕佈置同擺設唔同種類嘅食物選擇好多,而家仲做緊House wine、白酒、紅酒同啤酒買一送一,服務又貼心,食物勁用心誠意製作,性價比好高,絕對有酒店嘅水準,已經期待緊下次再嚟