2024-09-15
【元朗新開米線鋪🍜雲川百味🔥】-喺元朗廣場經過見到對面新開咗一間米線舖,叫做雲川百味🤩於是就同媽咪去試吓佢先!-餐廳環境闊落,坐得都幾舒服👍🏻單純套餐$48一碗😋有七款湯底可以揀仲可以熱拌,可以揀米線、麵或者紅薯粉,有超過35款配料😛另外仲有炸醬飯😌-😋豬骨湯米線配香茅豬扒加螺旋藻 $58豬骨湯有啲辣肉碎🤪但唔算太辣,唔食辣嘅我都食到🤣亦都可以按喜好嗌小辣中辣同大辣🌶個湯底好香😋有啲芽菜😗個米線就偏腍身🙂↔️豬扒幾入味充滿香茅味🫢不過肉質食落有啲鬆散,螺旋藻吸晒啲湯嘅精華👍🏻值得加配~小編跟餐加咗支豆漿$5~好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑-😋酸辣湯米線配豬頸肉加牛柏葉 $58媽咪就嗌咗酸辣湯😗酸味比較突出~豬頸肉切成絲,食落爽口彈牙😙不過牛柏葉就比較難咬😔下次唔會嗌😂跟餐叫咗杯凍檸茶$3,中規中矩~好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑-😋涼拌皮蛋 $29佢嘅麻辣汁幾惹味😗同埋啲蒜蓉夠香🤩味道唔錯👍🏻好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑-整體嚟講米線款式同雲川差不多,但係味道就爭少少🤏🏻不過勝在環境闊落👍🏻坐得幾舒適-📍 雲川百味 (元朗)元朗青山公路 - 元朗段242號福德樓地舖💸人均消費: $75
😋豬骨湯米線配香茅豬扒加螺旋藻 $58
豬骨湯有啲辣肉碎🤪但唔算太辣,唔食辣嘅我都食到🤣亦都可以按喜好嗌小辣中辣同大辣🌶個湯底好香😋有啲芽菜😗個米線就偏腍身🙂↔️ 豬扒幾入味充滿香茅味🫢不過肉質食落有啲鬆散,螺旋藻吸晒啲湯嘅精華👍🏻值得加配~小編跟餐加咗支豆漿$5~
好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑
😋酸辣湯米線配豬頸肉加牛柏葉 $58
媽咪就嗌咗酸辣湯😗酸味比較突出~豬頸肉切成絲,食落爽口彈牙😙 不過牛柏葉就比較難咬😔下次唔會嗌😂跟餐叫咗杯凍檸茶$3,中規中矩~
好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑
😋涼拌皮蛋 $29
佢嘅麻辣汁幾惹味😗同埋啲蒜蓉夠香🤩味道唔錯👍🏻
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
📍 雲川百味 (元朗)
元朗青山公路 - 元朗段242號福德樓地舖
💸人均消費: $75