2024-10-28
今日我哋嚟到 Ada’s not here 朗屏必食西餐小店,真係唔可以錯過!呢間小店環境好舒服,入面淨係得四張枱,所以記得要提前預訂位。老闆人好好,會同每位客人傾計,好似朋友咁,實在好Nice!一入到去,老闆就送咗個 welcome food,真係好貼心。接住我哋就點咗幾樣招牌菜。烤蘇格蘭蟶子皇首先試咗烤蘇格蘭蟶子皇,蟶子肉質鮮嫩,搭配香草同蒜蓉,味道好濃郁。每一口都充滿海味,真係令人食指大動!墨汁帶子意大利飯之後係墨汁帶子意大利飯,煮得好恰到好處,米粒滑溜,墨汁味道不會過於強烈,反而襯托出帶子的鮮味。帶子煮得啱啱好,口感滑嫩,實在係一絕!烤伊比利亞100%橡果豬肉眼最後來到重頭戲:烤伊比利亞100%橡果豬肉眼。肉質嫩滑,油花分佈均勻,每一口都帶有濃郁的豬肉香味,簡直好到無法形容!老闆建議用少少鹽提味,果然一試就知,味道更上一層樓。呢間小店無論係環境定係食物都好有質素,真係值得一試!如果你喺朗屏附近,記得來探下,唔會失望!
烤蘇格蘭蟶子皇
墨汁帶子意大利飯