2023-01-04 416 views
金鳳平價鋸扒一直都係我食扒嘅選擇,但係一直都冇去佢嘅原始店試吓,今次約咗朋友去金鳳樓嘅金鳳餐廳食飯😚相對之下店內環境有少少擠迫,可能係元祖店,氣氛係特別懷舊,有一番風味🥳餐前一定要食佢嘅餐包,呢個係我嘅至愛🥺簡單烘過嘅麵包,搽上牛油,即刻將佢嘅香味發揮出來,麵包好軟熟,一啲都唔會乾👍🏼朋友揀咗羅宋湯,我揀咗忌廉湯,兩款湯都足料🥳美國安格斯肉眼餐平時通常都係嗌港式餐,今次試一試美國扒餐,揀咗個安格斯肉眼,一上碟個扒仲大過隻碟😂😂而且好薄身,牛肉比較嫩滑,相比之下係比較重牛味🧐牛扒當然配黑椒汁,可惜今次就扒比較肥,冇咁多肥膏就完美啦👍🏼雜扒餐朋友揀咗雜扒餐,貪佢咩都有啲,滿足幾個願望🤭分量事實幾多,有牛柳、火腿扒、豬扒、腸仔,仲有薯條,朋友話如果有埋雞扒就100分🤭檸檬茶🍋鋸扒配返杯檸檬茶,一定係絕配嘅享受😎

餐前一定要食佢嘅餐包,呢個係我嘅至愛🥺

朋友揀咗羅宋湯,我揀咗忌廉湯,兩款湯都足料🥳

美國安格斯肉眼餐

雜扒餐

檸檬茶🍋
鋸扒配返杯檸檬茶,一定係絕配嘅享受😎

2022-12-15
$200 (Dinner)