2025-03-07
七折優惠Saturday brunch😀文華東方嘅審美一直都係我最鍾意嘅,嗰種厚重老錢嘅感覺,用比較舊式嘅裝修表現出嚟,卻又唔會顯得過時。❤️食物食物就唔算驚喜,以米芝蓮嘅標準嚟講,食材遠遠比唔上日本同級嘅餐廳,始終香港嘅食物都唔係本地出產。因為我臨時嚟冇訂到威靈頓嗰個主菜,試咗魚同羊,真係有啲失望,整個course入面,龍蝦湯最為驚艷,龍蝦肉食落去又有彈性又有質感,如果再嚟就專為佢而來。❤️服務服務一流,待應無論係穿著(女仔著緊女僕裝,男仔著白衫,落單嗰位經理就著西裝)同埋禮儀都完全符合五星級標準,我最鍾意佢哋會輕輕彎腰同客人講嘢,呢種服務態度真係好似日本咁,喺比較歐美風格嘅餐廳就冇呢種習慣。❤️環境預訂時盡量指定坐窗邊,可以睇到皇后像廣場嘅綠植,配合古典嘅終審法院建築,感覺好似時間停留喺七、八十年代。我哋一共花咗3小時食咗4個course,完全冇感覺到時間流逝,真係好適合想慢活一個中午嘅地方。由進去飯店到離開,都有種穿越過去嘅感覺,來呢度食飯,真係要用心感受,已經係一趟旅程。 #氛圍感餐廳 #文華東方 #香港
七折優惠Saturday brunch😀
❤️食物
❤️服務
❤️環境
由進去飯店到離開,都有種穿越過去嘅感覺,來呢度食飯,真係要用心感受,已經係一趟旅程。[喝奶茶R] #氛圍感餐廳 #文華東方 #香港