2017-09-12
約左朋友係九龍城食飯,以為佢想食泰菜啦,點知佢話帶我去打邊爐🤔,平時兩個人通常都係食任食既多,但因為朋友話呢間食過好正要翻啅,所以就跟佢黎左呢間「有口褔」!雖然逐碟叫兩個人試唔多款,但食完呢間真係返唔到轉頭,唔會再想食任食果d!座位寬敞,重有電視睇有邊爐亦都有小菜,配料選擇亦好多,前後有兩頁胡椒豬肚雞煲,半隻雞$198呢個雞煲真係不得了,真心覺得「好正」,胡椒味夠、好香藥材味、好足料(杞子、紅棗、豬肚、黨蔘等等)、好惹味個湯真係堅好飲!就算食到一半再加湯,個湯依家好有味唔會變淡。隻雞好滑,就算係雞胸,食落都唔鞋,好入味油麥菜$30好新鮮,份量都好多鮮蝦雲吞$50一分錢一分貨,食完會覺得值呢個價一粒內面充滿蝦肉,重點係夠爽脆,好耐未食過咁好味既雲吞手打三寶丸$88一路食我一路對呢道既嘢都讚不絕口,雖然唔係點左好多款,但真係每款都好新鮮,好耐無食過咁高質手打丸,每粒都好爽彈鮮味,粒蝦丸真係痴住兩隻蝦係度😍特級肥牛$108肥瘦適中,入口牛味濃郁雞煲、邊爐我一年真係食唔少,但真心覺得呢間比起出名果幾間更新鮮好食!朋友上次試過雞煲話都好正,聞到隔離枱果煲都好香🙊必定要回頭再試!
座位寬敞,重有電視睇
有邊爐亦都有小菜,配料選擇亦好多,前後有兩頁
胡椒豬肚雞煲,半隻雞$198
隻雞好滑,就算係雞胸,食落都唔鞋,好入味
油麥菜$30
好新鮮,份量都好多
鮮蝦雲吞$50
一分錢一分貨,食完會覺得值呢個價
一粒內面充滿蝦肉,重點係夠爽脆,好耐未食過咁好味既雲吞
手打三寶丸$88
手打丸,每粒都好爽彈鮮味,粒蝦丸真係痴住兩隻蝦係度😍
特級肥牛$108
肥瘦適中,入口牛味濃郁