放假想食下大餐又唔想食咁貴,今次搵到呢間性價比幾高的星馬菜餐廳!😆 餐廳設計簡約,裝潢主要以木系、灰白色為主,播放著休閒的音樂,店員態度親切,價格親民,值得一試👍🏻。1. 🦐蝦餅 ($50/5件)蝦餅炸得好香脆,薄薄的一層粉,炸至金黃色,蝦餅爽口彈牙,蝦味鮮濃!再點埋自家製泰式甜酸,特別開胃!😋 2. 🍢 沙嗲串燒 - 豬肉或雞肉 ($128/半打)我選了豬肉和雞肉,每款各三件,燒得焦香,帶點肉汁,再搭配沙嗲醬,非常惹味!😎3. 🍜晚市套餐:娘惹喇沙 ($73+$16轉小印度羊扒2塊)喇沙湯底用上多種香料熬製而成,帶點椰香味,又不會太辣,湯麵選了摻摻是米粉加油麵,還有魚片、炸豆卜、半熟蛋和芽菜等作配料,好豐富!😝,配菜不用加錢的有厚切豬扒/香茅雞扒/爐燒豬頸肉/鮮蝦,今次我選擇加錢轉小印度羊扒,有2大件,即叫即燒,燒得好焦香,肉質軟腍,而且肉質不會太肥膩,熟度剛剛好!😋👍🏻4. 🍲 晚市套餐:芝士焗咖喱飯套餐 ($79)焗飯即叫即焗,熱辣辣的芝士有拉絲的效果,非常吸引!😍🤩 咖喱味道可以選新加坡咖哩/小印度蕃茄,配菜可以選厚切豬扒/香茅雞扒/咖喱牛脷,我選了咖喱牛脷,有好多件,咖哩牛脷

1. 🦐蝦餅 ($50/5件)

2. 🍢 沙嗲串燒 - 豬肉或雞肉 ($128/半打)

4. 🍲 晚市套餐:芝士焗咖喱飯套餐 ($79)

焗飯即叫即焗,熱辣辣的芝士有拉絲的效果,非常吸引!😍🤩 咖喱味道可以選新加坡咖哩/小印度蕃茄,配菜可以選厚切豬扒/香茅雞扒/咖喱牛脷,我選了咖喱牛脷,有好多件,咖哩牛脷有不同質感,有爽口又有軟腍,不錯!🤤👍🏻

5. 🧋凍爆泡拉茶 (套餐+$15)

大大杯真係好爆!爆滿瀉似瀑布🌊!好吸睛!🤩 人手拉茶茶味濃郁,有奶香味,甜度剛剛好,推介!😆

6. 凍美祿恐龍 (套餐+$15)

冰鎮美祿撒上大量美祿粉和少量棉花糖粒,形成一個美祿小山丘,味道超級濃郁,可以當一個甜品來喝!😝

2023-12-25
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Celebration
Christmas