近來同朋友經過旺角,見到牛大人做緊開業5週年慶典,新出了一款日本黑毛和牛A4+ 120分鐘和牛吃到飽套餐,除了贈送M9和牛牛丸及海鮮拼盤,還有伊比利亞黑毛豬梅肉、鮮甜鮑魚、古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚都係任食,感覺好吸引,就決定入去試試佢😜日本黑毛和牛A4+套餐平日晚市成人正價$488(星期五、六、日、公眾假期及假期前夕每位加$10),另收加一服務費。餐廳落單掃QR code,並設有火鍋自助配料區及飲品櫃😙 鍾意飲酒嘅朋友可以加$58叫返杯少爺PILSNER啤酒啤啤佢~🍺另外牛大人最近首次與運動營養產品 3721 聯乘合作,推出一款透明分離乳清蛋白荔枝玉露。此飲品含有豐富蛋白質,能協助肌肉的生長及修復,加快運動後的身體恢復。客人可以於點單中任點任飲,牛大人會員更可以優惠碼於 3721 網站中享用購物 85 折優惠。此外,凡讚好牛大人的 社交平台,即可獲贈一杯金鑽鳳梨椰奶西。此飲品用上椰汁西米配合台灣直送金鑽鳳梨肉,讚好就送一杯,何樂而不為呢😜 牛大人現提供10款湯底給客人選擇,為咗更加能夠食出新鮮高級食材的鮮味,我同朋友今次選擇咗味道清甜的台灣鳳梨雞鍋😎牛大人的牛肉質素高相信

牛大人的牛肉質素高相信已不用多介紹,今次新出嘅日本A4黑毛和牛一樣無令人失望!油花分布均勻,入口即化,絕對值回票價👍套餐贈送的M9和牛牛丸牛味香濃,令人驚喜!伊比利亞黑毛豬梅肉不但爽口彈牙更有淡淡的香味,令人回味無窮😋海鮮拼盤有鮑魚、蟶子、帶子和生蠔,其中鮑魚和帶子鮮甜美味,質素甚高👍其餘兩款我會形容為不過不失吧😂
除了以上的主打食物,這裹的逢甲Q爽雞腳筋,章魚珍珠漿,真台灣鯛魚片等食材,個人認為也十分值得推介😋
牛大人的飲品種類一向以多見稱😍除了多款台式茶飲,還有各款汽水,乳酸飲品和水果味烏龍茶😌今次我就覺得鴨屎香檸檬茶特別好飲😝

甜品方面,今次有成個HaagenDazs雪糕櫃俾你任攞!值得一提嘅係今次有Häagen-Dazs聯乘咗Pierre Herme嘅Vanilla Blueberry味雪糕批同雪糕,Limited edition 嘅Strawberry & green tea 味雪條,仲有Coffee、Summer berries & cream同 Mango & raspberry 味嘅雪糕,全部都係任攞任食😍
#任飲任食 #打邊爐 #火鍋 #打邊爐 #銅鑼灣美食 #尖沙咀美食 #旺角美食 #觀塘美食 #荃灣美食 #元朗美食 #852 #hongkong #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfood #hkblogger #hk #hkig #一路食一路post #食評 #相機食先 #手機食先 #食好西 #吃貨 #香港 #香港美食
2024-10-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)