2024-01-15 525 views
繼上次八號台風落波後來龍寶食左個龍蝦餐後,成日都心心念念想再食多次。所以琴晚決定同屋企人再來龍寶食晚飯順便慶祝生日,好彩我地早到左可以6點半入座,遲多10分鐘就冇位要排隊!! 龍寶既菜單一如既往有好多選擇,亦都有眾多晚市孖寶優惠。屋企人就想試下新野,提議唔食南澳龍蝦改食其他海鮮,花多眼亂下我地就揀左以下呢幾個餸:@紅燒乳鴿 (HKD 20.8/ 隻)乳鴿熱騰騰,肉汁多但唔太香脆。@晚市超值三寶 (海斑兩味+ 扇貝6隻) (HKD 358)第一味整左西蘭花斑片打左個芡所以好入味,另一味就係雲耳蒸斑頭腩,都好食。值得一提係果6隻扇貝出肉率好高,加埋秘製醬蒸粉絲,夠哂份量。@蠔皇海參扣鵝掌煲 (HKD 138)鵝掌好大隻,海參都夠淋,份量都好充足。@砵酒焗廣島蠔 (HKD 108)半打蠔有錫紙包住上,而上菜果時有個火盤托住,隔左陣我地拆開塊錫紙,目測裡面D蠔都焗到入哂味就夾來食,真係入味。@祝壽蟠桃 半打 (HKD 80)用竹盤上,蟠桃細就細隻D,不過都有餡蓮蓉蛋黃,當攞個意頊慶生啦。完!

@紅燒乳鴿 (HKD 20.8/ 隻)
乳鴿熱騰騰,肉汁多但唔太香脆。

@蠔皇海參扣鵝掌煲 (HKD 138)
鵝掌好大隻,海參都夠淋,份量都好充足。

@砵酒焗廣島蠔 (HKD 108)

@祝壽蟠桃 半打 (HKD 80)

2024-01-13
Type of Meal