2023-10-03 37 views
呢間餐廳叫掌門雞,全部菜式都有雞😆呢間餐廳好大,坐很好舒服,一啲壓迫感都無!我哋叫左:1. 小食拼盤2. 泰式燒雞半隻3. 親子丼4. 掌門雞蛋蛋糕配日本雪糕5. 2杯soda water6. 可樂1. 小食拼盤小食拼盤有6款炸物1款配菜我最中意嘅係炸忌廉薯蓉餅😆 外脆內軟,個口感一流!蝦餃非常彈牙、雞翼好juicy、雞皮餃子好香口、網紋春卷好酥脆❣️個蘿蔔沙津好清新,食完炸野之後再食好舒服2. 泰式燒雞半隻個賣相好靚!隻雞夠底味,燒到岩岩好,而且好juicy,一啲都唔乾份雞都都蘿蔔沙津,同小食拼盤完全唔同味,呢個係泰式雞腳果隻味,好有泰國風情3. 親子丼食完泰式,即刻又有日式料理🤣啲雞肉好tender,而且蛋液撈埋個飯度食,真係好滋味。 仲有少少紫菜調味,同系日本食差唔多🎌4. 掌門雞蛋蛋糕配日本雪糕呢個蛋糕叫起即做,要少少時間,想無縫銜接的話,食到甘上下就要叫起由於即叫即做嘅關係,個蛋糕熱辣辣,真係好好食!而且雪糕好凍,超級冰火!個甜品最底層仲有好多水果:香蕉、士多啤梨、藍莓🫐5. 2杯soda waterSoda water好夠氣,我加左小食拼盤塊檸檬入去,更加refreshing

我哋叫左:
5. 2杯soda water
6. 可樂

1. 小食拼盤
小食拼盤有6款炸物1款配菜
個蘿蔔沙津好清新,食完炸野之後再食好舒服

2. 泰式燒雞半隻

3. 親子丼
食完泰式,即刻又有日式料理🤣

4. 掌門雞蛋蛋糕配日本雪糕
甜品最底層仲有好多水果:香蕉、士多啤梨、藍莓🫐

5. 2杯soda water

6. 可樂
可以簡多冰或少冰,nice
  • 掌門雞蛋糕配日本雪糕
  • 掌門烤雞(半隻)