2024-08-24
通常食Omakase唔使2000幾最少都要千六,最近見到有人介紹,呢間位於旺角嘅日式餐廳,食廚師發辦只需要$500都唔使,咁就一於嚟試吓啦。呢間餐廳裝修好日本風,而且位置都好夠,好適合女仔嚟打卡或者嚟拍拖食飯。佢喺度最特別嘅係每一次上菜都係用塊板俾你,唔怪得知叫長版燒啦。雖然佢嘅價錢好平,但係食材同中一啲都唔馬虎,佢食物嘅外表好靚之餘,食落都好好食。而且餐廳嘅職員都好有禮貌,估唔到唔使$500就可以有一個咁好嘅體驗呀。而我覺得呢度最好食嘅就係呢個海膽,佢食落非常新鮮,感覺同日本海產市場嘅一樣咁新鮮。而且佢哋嘅份量一啲都唔少,份量好充足,食落有海水嘅鮮味,感覺食呢個海膽已經回本啦。呢個前菜三點都好靚,好適合女仔打卡,另外呢個蒸蛋都好靚,佢嘅蒸蛋係放喺蛋殼嗰度,非常特別。呢間餐廳又靚又抵食又平,唔怪得咁多客啦。
呢間餐廳又靚又抵食又平,唔怪得咁多客啦。