2023-12-01
今日收工同娘親去左太子 容記食小菜,坐低都見幾多客食緊,都幾多人叫羊腩煲。可惜我唔食羊😂▪︎手拍青瓜木耳前菜▪︎青瓜爽,個汁微酸開胃,不過我個人鍾意再酸啲。▪︎青島純生▪︎$26.8兩支食小菜點可以無啤酒😎👍▪︎菜遠蝦球窩伊麵▪︎$168呢個伊麵份量都好大碟,蝦好大隻,食落新鮮彈牙,伊麵個湯汁好好味,入味得黎又唔膩!▪︎拔絲鳳梨咕嚕肉▪︎$88呢款咕嚕肉,娘親表示啲肉唔會太肥膩,平時食個啲會食到肥肉,所以佢話下次黎都要食返呢個。整體味道無出面咁死酸甜,味道適中。▪︎淮山杞子燉螺湯▪︎ $48娘親嗌左個燉湯比我飲,個燉湯好入味飲得出無味精, 個湯入面有杞子、淮山、螺肉同埋金華火腿,仲有雞腳,都相當足料,個湯就咁飲都飲到螺味,燉足料成碗飲曬。▪︎南乳粗齋煲▪︎$88呢個我都好欣賞,入面有冬菇片、秀珍菇、西蘭花、豆卜、木耳、旬、小棠菜、菜心、粉絲。佢南乳味雖然唔係話超級勁,但南乳味適中襯返入面啲菜類菇類粉絲,真係好好味!!!冬天食煲暖笠笠正!(餐牌)(餐牌)(餐牌)(餐牌)(餐牌)整體小菜好味又大碟,會再返黎👍😎不過原來娘親同親戚之前都黎過食😂
坐低都見幾多客食緊,都幾多人叫羊腩煲。
可惜我唔食羊😂
▪︎手拍青瓜木耳前菜▪︎
青瓜爽,個汁微酸開胃,不過我個人鍾意再酸啲。
▪︎青島純生▪︎$26.8兩支
食小菜點可以無啤酒😎👍
▪︎菜遠蝦球窩伊麵▪︎$168
▪︎拔絲鳳梨咕嚕肉▪︎$88
▪︎淮山杞子燉螺湯▪︎ $48
▪︎南乳粗齋煲▪︎$88
(餐牌)
整體小菜好味又大碟,會再返黎👍😎
不過原來娘親同親戚之前都黎過食😂