2024-07-08
貊炙MAEK JEOK灣仔港灣道30號新鴻基中心1樓104, 104A, 105A 及 106-108號舖專程過海出灣仔食呢間韓牛餐廳,只限星期六日晚市供應嘅『韓牛精割品味體驗』套餐,客人可以近距離觀賞廚師切牛。『韓牛精割品味體驗』套餐$720/人韓式前菜泡菜、蘿蔔、菠菜、海帶可以refill👍🏻是日精選韓國酒當日有清酒/燒酒/米酒揀,我就揀咗酒精濃度最低嘅米酒😁好香同易入口。韓式小食拼盤有香脆薯味重嘅薯條同炸咗嘅韓式年糕再加幾塊煙肉。稀少韓牛部位五款有張紙介紹晒唔同部位嘅分別,邊睇邊食又真係食得出啲分別😃五款稀少部位有板腱肉、肩胛里肌、翼板肉、特級牛小排、沙巴當。個人最鍾意翼板肉,肉質軟腍多汁,好有肉味。另外有兜菜同醬汁係for你包肉食,有生菜同芝麻葉,本身唔太好芝麻葉嘅味,但呢度嘅芝麻葉陣味唔會太嗆,同韓牛好夾,夾埋一齊食真係幾好食😋韓牛脂飯味道香濃,賣相吸引,有飯焦,食落好惹味,份量唔少,食到好飽🤭蜜蜂雪糕加配價$38呢個真係好值得加!蜂蜜雪糕好幼滑,用純蜂蜜調味,唔會太甜,真係好好食🤤
『韓牛精割品味體驗』套餐$720/人
韓式前菜
泡菜、蘿蔔、菠菜、海帶可以refill👍🏻
是日精選韓國酒
韓式小食拼盤
有香脆薯味重嘅薯條同炸咗嘅韓式年糕再加幾塊煙肉。
稀少韓牛部位五款
有張紙介紹晒唔同部位嘅分別,邊睇邊食又真係食得出啲分別😃五款稀少部位有板腱肉、肩胛里肌、翼板肉、特級牛小排、沙巴當。 個人最鍾意翼板肉,肉質軟腍多汁,好有肉味。 另外有兜菜同醬汁係for你包肉食,有生菜同芝麻葉,本身唔太好芝麻葉嘅味,但呢度嘅芝麻葉陣味唔會太嗆,同韓牛好夾,夾埋一齊食真係幾好食😋
韓牛脂飯
蜜蜂雪糕