2024-07-29
話說朋友已經講咗呢一間小店好耐,一直都想試吓,但係每次經過嘅時候,都有一條好長嘅人龍,但係入面淨係得八個位,所以好多次都冇食到咁啱今次經過嘅時候,見到前面剩係得幾個人排緊隊,諗住終於係機會試吓,結果排咗一個半鐘頭先輪到我地😓入面係家族生意嘅形式,所以入面嘅人都好親切,同好有禮貌咁我哋就叫咗佢嘅招牌海蝦濃湯伊麵,同埋金華火腿煲雞湯伊麵咁啱就係坐喺大廚嘅廚房對出,所以可以望到佢一路用把火槍將佢啲肉嘅油香燒出嚟,一路等一路聞着嘅時候真係覺得成件事好期待 到上菜嘅時候就會見到老闆放咗好多櫻花蝦喺上面,個海蝦濃湯個湯底好甜,就算飲到最尾,都唔會覺得口渴,飲得出佢個湯底真係好俾心機去煮,絕對唔係嗰啲味精湯個金華火腿雞湯就相對比較鹹同有少少肥膩,所以飲到最尾嘅時候就唔係好想再飲落去,咁就比較失色最尾真係要講多次,真係要排好耐好耐隊,所以建議大家一係早少少一係好夜先去食
咁我哋就叫咗佢嘅招牌海蝦濃湯伊麵,同埋金華火腿煲雞湯伊麵