2025-01-09
呢間冒菜我已經係第二次食啦,今次感覺比起上次進步咗好多喎!🥳冒菜A餐(任選4款配菜) 🍛 今次個湯底夠晒入味😋!配菜方面,我揀咗風琴豆腐串、雞中翼、腩肉同豬大腸,每樣都煮得啱啱好,唔會太老或者太淋👍🤤整體嚟講,呢個冒菜A餐性價比幾高💯!小辣嘅辣度啱啱好,唔會太辣,可以接受到😋!湯底好香好惹味!招牌沸騰魚🐟 賣相一流,香氣撲鼻!魚肉好滑嫩,完全無腥味,而且份量十足,絕對夠哂兩人分享!🥰 👍 湯底又香又辣🌶️🔥 絕對係必食推介!💯 下次一定再encore!麻辣豬耳絲👂豬耳絲爽脆,麻辣味濃郁!蒜泥白肉🧄 好多蒜蓉醬汁好惹味😋川式韭菜豬肉紅油水餃🥟 水餃皮厚,有咬口,韭菜味香濃,紅油醬汁夠惹味!桂花豆花🌸 桂花味香濃,清甜解膩,啱晒做甜品😋!紅豆芋圓仙草🫘紅豆好甜,芋圓煙韌,仙草爽滑,跟餐加$12,抵食👍!黑糖珍珠鮮奶🧋黑糖味好濃郁,珍珠煙韌Q彈,整體甜度適中百香果寒天🥭百香果味好濃郁,寒天爽滑,酸酸甜甜,幾開胃😋!📍 **烏蠅館**寶琳欣景路8號新都城中心二期2樓2024-2027號舖____________________________________________________
麻辣豬耳絲👂
豬耳絲爽脆,麻辣味濃郁!
蒜泥白肉🧄
好多蒜蓉醬汁好惹味😋
水餃皮厚,有咬口,韭菜味香濃,紅油醬汁夠惹味!
桂花豆花🌸
桂花味香濃,清甜解膩,啱晒做甜品😋!
紅豆好甜,芋圓煙韌,仙草爽滑,跟餐加$12,抵食👍!
黑糖味好濃郁,珍珠煙韌Q彈,整體甜度適中
百香果寒天🥭
百香果味好濃郁,寒天爽滑,酸酸甜甜,幾開胃😋!
📍 **烏蠅館**
寶琳欣景路8號新都城中心二期2樓2024-2027號舖
#eilidh _lifestyle #foodie #烏蠅館 #寶琳 #冒菜 #麻辣 #黑糖珍珠鮮奶 #桂花豆花 #蒜泥白肉 #川式水餃 #百香果寒天 #紅豆芋圓仙草 #麻辣豬耳絲 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #新都城中心 #delicious #yummy #instafood #foodlover #foodiesofinstagram #instafoodgram #foodstagram #香港餐廳 #寶琳美食