2024-11-27 121 views
今次我哋來到朝日夫婦x屋子,準備好享受一場甜品盛宴!店內環境輕鬆自在,簡約的裝潢讓人感覺放鬆,適合一班朋友聚餐或者情侶約會。首先,我哋試咗佢哋的 巴斯克覆盆莓牛乳刨冰冰雪晶瑩剔透,覆盆莓的鮮紅色真係好吸引!輕輕一口,冰沙滑溜,牛奶的香甜配合覆盆莓的微酸,真係一種絕妙的平衡。每一口都令人感受到夏天的清新,即使現在溫度開始下跌,依家好吸引。接下來,就係 炙燒焦糖巴斯克一見到就有種迫不及待的感覺,金黃色的焦糖表面閃閃發光,令人忍不住想立即來一口。輕輕一刀切下,內裡的芝士醇厚,焦糖的甜味則是恰到好處,帶有一絲煙燻的香氣。這個甜品的口感層次分明,咬下去時那種剛好融化在口中的感覺,真係讓人忘卻煩憂。總結一下,今次的甜品之旅非常成功!巴斯克覆盆莓牛乳刨冰清新解暑,而炙燒焦糖巴斯克則令人回味無窮。無論你係尋找一份清涼,定係想享受一點奢華,朝日夫婦x屋子都係個不錯的選擇!下次再來,期待再試多啲美味!

首先,我哋試咗佢哋的
巴斯克覆盆莓牛乳刨冰

接下來,就係
炙燒焦糖巴斯克

$100 (Dinner)