2022-09-13
食盡銅鑼灣之印尼菜 — 班蘭葉印尼餐廳—————————————————————今日夜晚去銅鑼灣接完摩,見到有間印尼菜都幾多人係門口等,雖然我平時對印尼菜既印象都係好油膩同重口味既感覺,但睇完menu又覺得可以一試🤔🧐🔸斑蘭雞半隻 $90睇圖見到斑蘭雞賣相唔錯,雖然唔明雞要點整斑蘭味😬,黎到d雞食落好滑又有雞味,感覺好食過出面海南雞👍而原來係配一隻辣辣地既斑蘭醬🤣🔸 雜菜黃薑原條炸魚飯 $88呢個炸魚又幾有驚喜,平時都好小食炸魚,以為會好鞋,但原來炸出黎出面好脆得黎入面d魚肉好軟滑,而且條魚仲要唔多骨,鍾意食魚既朋友唔好錯過!😍🔸 羊肉沙嗲三串 $58羊肉配沙嗲冇得輸,羊騷味有小小重,加埋沙嗲好滋味!🔸 椰青水 $38無得去泰國旅行,一見到椰青水即刻要叫番個!💚涼陣陣又清甜又新鮮,正!💭Overall comment:鋪頭環境唔大,位置唔係好多,但都keep住有人排隊就知道聲譽應該唔錯,老闆亦都好有禮貌,一有大台就安排客人唔洗搭台😁 食完之後對印尼食物改觀!真係幾好食,可以一試再試!🍽食物: 8/10🌌環境: 6.5/10👔服務: 7/10🎖CP值: 7.5/10
—————————————————————
🔸斑蘭雞半隻 $90
🔸 雜菜黃薑原條炸魚飯 $88
🔸 羊肉沙嗲三串 $58
羊肉配沙嗲冇得輸,羊騷味有小小重,加埋沙嗲好滋味!
🔸 椰青水 $38
💭Overall comment: