2024-10-20 144 views
今日朋友帶我嚟到荃灣楊屋道呢間 麻辣年華 食烤魚🤩 入到去就已經聞到好香嘅麻辣味 勁有食慾😬 坐低睇睇餐牌 好快就落單啦😙 見到快樂二人餐做緊優惠價 即刻叫咗一個餐 唔使諗咁多🤣 黑椒牛柳串我哋揀咗微辣 烤得好香 肉又唔會柴👍🏻 至尊紅柳羊肉串羊臊味唔會超勁 半肥瘦 超好食😋 烤雞皮我哋揀咗小辣 烤得香脆唔油膩 脆卜卜一啖一塊😆 至尊水果茶必點!有800ml 啱晒食串燒或者烤魚 好大杯!入面仲有水果食 有西瓜、提子、同埋蘋果 配埋篤爛咗嘅西柚同埋檸檬 好清新呀😗 青檸金桔梳打清香爽口 酸酸甜甜好開胃! 金銀蒜烤生蠔手掌咁大隻嘅生蠔😍 厚肉多汁配埋蒜蓉醬 真係冇得輸😌 脆皮烤魚主角出場啦😍 揀咗青藤椒湯底 一上枱嘅時候見到咁多青藤椒都嚇親 不過我哋叫咗小辣 味道啱啱好😇 加咗少少海鮮 有鮑魚、鮮蝦、魷魚、同埋蜆😋 全部都好新鮮 鮑魚彈牙 海鮮吸晒湯底真係好正😝魚係用咗江團魚 冇細骨 肉質鮮嫩爽口啖啖肉 配埋湯底 好夾! 紅糖糍粑食麻辣嘢 點少得呢個糍粑😋 糍粑軟糯有咬口 配埋紅糖食一流👍🏻 整體嚟講 呢間麻辣年華 食物質素不錯 環境舒適 服務態度很好 老闆娘見我哋個烤魚滾得太勁 幫我哋

見到快樂二人餐做緊優惠價 即刻叫咗一個餐 唔使諗咁多🤣

我哋揀咗微辣 烤得好香 肉又唔會柴👍🏻

至尊紅柳羊肉串
羊臊味唔會超勁 半肥瘦 超好食😋

我哋揀咗小辣 烤得香脆唔油膩 脆卜卜一啖一塊😆

青檸金桔梳打
清香爽口 酸酸甜甜好開胃!

手掌咁大隻嘅生蠔😍 厚肉多汁配埋蒜蓉醬 真係冇得輸😌

紅糖糍粑

整體嚟講 呢間麻辣年華 食物質素不錯 環境舒適 服務態度很好 老闆娘見我哋個烤魚滾得太勁 幫我哋裝起啲湯 等佢唔會滾瀉再倒返落黎 好細心👍🏻 見到佢有個烤羊架勁吸引🤩 一定會再嚟😋