5 day(s) ago 0 views
禮拜日放假,我同朋友去咗荃灣嘅麻辣年華,真係一個唔錯嘅選擇!本來諗住去另一間水煮魚嘅餐廳,但經過呢度見到有串燒同海鮮,於是決定入去試吓。脆皮烤魚真係好香,魚皮烤得脆脆的,搭配青椒湯底,仲有一陣奶香味,味道幾特別。我本身唔太鍾意食魚皮,但呢個脆皮魚皮食落去好滑,完全冇腥味,食完真係唔想停。農家小炒肉嘅份量好足,肉塊好嫩,唔似其他餐廳淨係得菜,呢個炒得真係好好,搭配白飯食,簡直係絕配!每一㗳都令我驚喜。串燒方面,羊肉同牛肉都處理得幾好,肉質彈牙,調味唔重,食落去好開心。相比之前食過嘅串燒,呢度嘅肉質真係好好多,令人印象深刻。飲品方面,西瓜波波飲落去又清涼又解渴,特別適合呢個天氣,啤啤啱啱好,飲住熱食同炸物,感覺超級享受。總括來講,麻辣年華呢間餐廳真係值得推介,無論係海鮮、烤魚定串燒,都有一定水準,價錢合理,非常適合同朋友聚餐。如果你鍾意食辣,呢度一定唔好錯過!我下次一定會再嚟!

2024-11-07 0 views
踏入晚上九點進入宵夜時段,不過呢間位置有少少偏僻嘅小店比想像之中多客人,而且一邊食一邊有客入嚟食嘢,咁呢度啲嘢係好食嘅。我哋三個人每人叫一樣野食,然後share,難得三樣嘢都幾好食。金湯酸菜魚片米線$48:魚片嘅數量比想像之中多,佢呢度嘅酸菜魚又真係唔辣喎,個湯幾好飲。豬骨濃湯肥牛米線$45 :好彩啲肥牛又唔會好肥,個湯底都唔錯,幾好飲。乾鍋農家小炒肉$59 :飯同餸分開上,碟小炒肉真係好大碟,好香好惹味,啲青色辣椒好鬼辣,食得好過癮。
2024-11-05 63 views
今日係荃灣心思思想食辣野,簡左呢間係荃新天地二期對面既呢間食烤魚、串燒店,一入到門口已聞到好香既串燒味點左個脆皮烤魚二人餐$498包括海解脆皮烤魚+$18海鮮材料十分豐富,有鮑魚、魷魚、蝦、蜆,魷魚十分軟熟,烤魚皮脆內軟乾鍋農家小炒肉很喜歡這道辣椒炒肉,很香口入味至尊紅柳羊肉串一定要襯熱食,羊味濃郁一啲腥羶味都無金銀蒜烤生蠔大大隻蒜味香濃,也不會遮蓋蠔的鮮味,燒得剛剛好唔會overcooked西瓜🍉冰+$18粒粒西瓜肉,配上益力多,擺喺酒吧度做Mocktail都不為過至尊水果茶+$24非常大杯,入邊果肉充足,口感滿滿紅糖糍粑$48甜品推介,簡單的材料製作如此好吃的甜品,用糯米做的甜品,煙煙韌韌,口感像年糕一樣店員服務親切有禮,細心推介每一道菜式,座位舒適

點左個脆皮烤魚二人餐$498
包括
海解脆皮烤魚+$18

乾鍋農家小炒肉
很喜歡這道辣椒炒肉,很香口入味

至尊紅柳羊肉串
一定要襯熱食,羊味濃郁一啲腥羶味都無

西瓜🍉冰+$18

至尊水果茶+$24
非常大杯,入邊果肉充足,口感滿滿

紅糖糍粑$48

店員服務親切有禮,細心推介每一道菜式,座位舒適
2024-10-27
Type of Meal
Dinner
  • 至尊水果茶
2024-11-03 41 views
黎開荃灣必食麻辣年華佢個脆皮烤魚2人餐好抵食😍$498有烤魚、串燒、小食、飲品份量十足Cp值高🫶🏻⭐️海鮮脆皮烤魚海鮮烤魚份量好有誠意😍江團魚勁大條起碼有兩斤😙啖啖肉魚肉又甜又滑配埋湯底一齊食超正🤩湯底揀咗青籐椒味少少麻同辣好惹味🤟🏻除左烤魚,裡面有好多唔同的海鮮分別有:蝦🦐、魷魚、蜆、鮑魚海鮮好新鮮尤其蝦同鮑魚好彈牙可口😋而且有洋蔥、芫茜、芽菜和檸檬等調味對這盤烤魚超滿意🫶🏻⭐️乾鍋農家小炒肉有驚喜炒肉夠穫氣有個爐熱住個鍋令到炒肉keep住熱辣辣🥳⭐️串燒-至尊紅柳羊肉串&黑椒牛柳串串燒烤得剛剛好🥰外脆內軟調味100分夠juicy😄羊肉唔羶牛肉唔韌夠香口⭐️金銀蒜烤生蠔🦪生蠔大大隻😽勁鮮甜有蒜蓉調味整個口感再昇華👏🏻⭐️飲品-至尊水果茶嘩左一聲超大杯十分足料😉⭐️青檸金桔蘇打解渴及健康之選😊⭐️鮮炸小酥肉炸得金黃酥脆肉質嫩滑搭埋甜辣醬超好食🤤
黎開荃灣

超正🤩
湯底揀咗青籐椒味
少少麻同辣
好惹味🤟🏻

除左烤魚,裡面有好多唔同的海鮮
分別有:蝦🦐、魷魚、蜆、鮑魚
海鮮好新鮮
尤其蝦同鮑魚好彈牙可口😋
而且有洋蔥、芫茜、芽菜和檸檬等調味
對這盤烤魚超滿意🫶🏻

2024-10-29
Type of Meal
Dinner
2024-11-02 56 views
麻辣年華和太太二人在屋企附近試了麻辣年華,原本有少許擔心會唔會太辣,食完之後簡值係大正評大滿足!1.鮮炸小酥肉:外酥內嫩,香氣四溢,調味有加上少許花椒粉,味道過癮,讓人一吃就停不下來。2.金湯酸菜海鮮脆皮烤魚:金湯濃郁與酸菜酸爽,海鮮的新鮮鮮美,有鮑魚,蝦,魷魚,蜆,與脆皮烤魚的香脆相得益彰,最重要是師傅已經完美起骨,啖啖肉。3.乾鍋農家小炒肉:這道菜充滿了濃郁的家常風味,肉片鮮嫩多汁,搭配各種蔬菜,口感豐富且層次分明。4.至尊紅柳羊肉串:羊肉串經過精心烤制,外焦里嫩,肉質鮮美,紅柳的香氣更是為這道菜增添了獨特的風味。5.黑椒牛柳串:牛柳串的肉質鮮嫩,黑椒的香氣濃郁。6.金銀蒜烤生蠔:生蠔的鮮美與金銀蒜的香氣相互交融,烤制後的生蠔口感滑嫩,蒜香四溢。7.青檸金桔蘇打:這款飲品清爽解渴,青檸和金桔的酸甜與蘇打水的氣泡完美結合,甜度調得剛剛好,不會太甜。8.至尊水果茶:水果的鮮甜與茶的清香相得益彰,這款飲品不僅美味,還充滿了滿滿的水果,有蘋果,橙,西柚,提子,西瓜等等,而且有成800ML大大杯,份量十足。麻辣年華走的不是華麗裝修風格,反而是以合理價錢,合性價比的食物取勝。適合兩公婆晚飯小菜
麻辣年華
黑椒牛柳串:牛柳串的肉質鮮嫩,黑椒的香氣濃郁。
麻辣年華走的不是華麗裝修風格,反而是以合理價錢,合性價比的食物取勝。適合兩公婆晚飯小菜或一大班人烤魚飲啤酒!

2024-10-28
$300 (Dinner)
  • 至尊水果茶
  • 海鮮脆皮烤魚
2024-10-22 156 views
餐廳環境闊落,卡座坐得舒適,播著輕快音樂,令人懷著愉快心情去享受美食。餐牌圖文並茂,睇見好多菜式都想試下。既然咩都想試下,最好就係揀2人餐,唔使諗就可以試多種野食啦。海鮮脆皮烤魚一拎上枱,忍唔住“嘩”了一聲。好豐富嘅烤魚呀。除左大大條烤魚,上面仲加滿了海鮮,包括彈牙鮑魚,爽爽魷魚花,無沙蜆肉,呢啲海鮮只要另加$18,真係好抵。烤魚係江團魚,無鱗無骨,肉質白嫰,入口即化,配合微辣湯底,真係食唔停口。待應姐姐仲教路:開始食魚前先舀起一碗湯,食到一半時再放回鍋內,味道更持久。葱爆牛肉鍋大量葱,蒜,椒混合一起炒,令薄切牛肉非常入味,仲有微火保温,相當唔錯。至尊紅柳羊肉串和黑椒牛柳串串燒惹味,調味出色。牛柳串有少許筋,但不影響口感。金銀蒜烤生蠔烤生蠔唔算好巨型,但燒得啱啱好,jucy又唔腥,大量蒜蓉伴蠔,夠哂味。另外加了鮮炸小酥肉香脆可口,唔會太油膩,點上甜酸醬,伴酒菜一流。套餐還包了2杯飲品,加錢選了至尊水果茶和西瓜啵啵冰。水果茶勁大杯,材料豐富,西瓜冰則解膩清爽,2杯飲品清涼至極,與惹味辣烤魚非常合襯。餐廳除左食物好食,服務也很細心。待應姐姐除了主動加湯換碟外,還會主動介紹菜式,知道朋友可以

海鮮脆皮烤魚

一拎上枱,忍唔住“嘩”了一聲。好豐富嘅烤魚呀

葱爆牛肉鍋

至尊紅柳羊肉串和黑椒牛柳串

串燒惹味,調味出色。牛柳串有少許筋,但不影響口感。

另外加了鮮炸小酥肉

香脆可口,唔會太油膩,點上甜酸醬,伴酒菜一流。

套餐還包了2杯飲品,加錢選了至尊水果茶和西瓜啵啵冰。

餐廳除左食物好食,服務也很細心。
待應姐姐除了主動加湯換碟外
,還會主動介紹菜式,知道朋友可以吃勁辣,會給她另上辣椒油,遷就我只吃微辣嘅同枱朋友,非常讚賞。

2024-10-20 117 views
今日朋友帶我嚟到荃灣楊屋道呢間 麻辣年華 食烤魚🤩 入到去就已經聞到好香嘅麻辣味 勁有食慾😬 坐低睇睇餐牌 好快就落單啦😙 見到快樂二人餐做緊優惠價 即刻叫咗一個餐 唔使諗咁多🤣 黑椒牛柳串我哋揀咗微辣 烤得好香 肉又唔會柴👍🏻 至尊紅柳羊肉串羊臊味唔會超勁 半肥瘦 超好食😋 烤雞皮我哋揀咗小辣 烤得香脆唔油膩 脆卜卜一啖一塊😆 至尊水果茶必點!有800ml 啱晒食串燒或者烤魚 好大杯!入面仲有水果食 有西瓜、提子、同埋蘋果 配埋篤爛咗嘅西柚同埋檸檬 好清新呀😗 青檸金桔梳打清香爽口 酸酸甜甜好開胃! 金銀蒜烤生蠔手掌咁大隻嘅生蠔😍 厚肉多汁配埋蒜蓉醬 真係冇得輸😌 脆皮烤魚主角出場啦😍 揀咗青藤椒湯底 一上枱嘅時候見到咁多青藤椒都嚇親 不過我哋叫咗小辣 味道啱啱好😇 加咗少少海鮮 有鮑魚、鮮蝦、魷魚、同埋蜆😋 全部都好新鮮 鮑魚彈牙 海鮮吸晒湯底真係好正😝魚係用咗江團魚 冇細骨 肉質鮮嫩爽口啖啖肉 配埋湯底 好夾! 紅糖糍粑食麻辣嘢 點少得呢個糍粑😋 糍粑軟糯有咬口 配埋紅糖食一流👍🏻 整體嚟講 呢間麻辣年華 食物質素不錯 環境舒適 服務態度很好 老闆娘見我哋個烤魚滾得太勁 幫我哋

見到快樂二人餐做緊優惠價 即刻叫咗一個餐 唔使諗咁多🤣

我哋揀咗微辣 烤得好香 肉又唔會柴👍🏻

至尊紅柳羊肉串
羊臊味唔會超勁 半肥瘦 超好食😋

我哋揀咗小辣 烤得香脆唔油膩 脆卜卜一啖一塊😆

青檸金桔梳打
清香爽口 酸酸甜甜好開胃!

手掌咁大隻嘅生蠔😍 厚肉多汁配埋蒜蓉醬 真係冇得輸😌

紅糖糍粑

整體嚟講 呢間麻辣年華 食物質素不錯 環境舒適 服務態度很好 老闆娘見我哋個烤魚滾得太勁 幫我哋裝起啲湯 等佢唔會滾瀉再倒返落黎 好細心👍🏻 見到佢有個烤羊架勁吸引🤩 一定會再嚟😋
2024-10-16 67 views
今天的烤魚套餐讓我感覺既滿足又愉快🤤首先,江團魚確實是這頓飯的亮點,魚肉鮮嫩,烤得剛好,不乾不柴。調料配搭得非常均衡,既不過鹹也不過辣,讓人吃完後忍不住還想再來一口。仲有勁多海鮮,例如:鮑魚、蝦、蜆肉、魷魚🥰串燒部分也很令人滿意。羊肉和牛柳粒都烤得外焦裡嫩,每一口都能感受到肉質的鮮美。而蒜香生蠔帶來的驚喜感更是無與倫比,蒜香味道和生蠔的鮮味在口中交織,簡直是絕配。肥牛乾鍋也是一個亮點,牛肉切片薄厚適中,配菜豐富,每一口都充滿了驚喜。炸菇雖然是配角,但其脆口的口感和香味讓整個套餐更加完整。水果茶份量特大杯的,有800ml,清新解渴的口感非常適合這豐盛的餐點。而青檸金桔蘇打則以其酸甜適中的口感😋😋最重要的是,服務態度好。服務員的態度親切友好,能夠及時回應需求,例如會自動幫客人更換碟子,讓整個用餐過程更加愉快。這次用餐體驗總體來說是非常愉快和滿足的,無論是菜品還是服務都無可挑剔。值得再來一次!🥳🥳美味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 麻辣年華 (楊屋道) (荃灣)📍荃灣楊屋道73號地舖

美味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
麻辣年華 (楊屋道) (荃灣)
📍荃灣楊屋道73號地舖
海鮮脆皮烤魚
$300 (Dinner)
2024-10-16 68 views
今次我試咗荃灣一間特色店,真係好滿足!首先係海鮮脆皮烤魚,魚皮烤得金黃酥脆,內裡的魚肉鮮嫩多汁,搭配醬汁,味道十分誘人,仲有新鮮鮑魚,好多蜆肉,魷魚花,基圍蝦,好豐富,值得推薦。接著係串燒雞皮,雞皮燒得香脆,口感特別,調味恰到好處,每一口都令人忍唔住想再來一串。燒牛肉串亦唔錯,牛肉嫩滑,肉質鮮美,燒得剛好,配上特製醬汁,味道更加出色。紅柳燒羊肉串就更加令人驚喜,羊肉味濃,搭配香料燒烤,香氣四溢,吃落去不油膩,反而有一種清新的感覺,非常好味。蒜蓉燒生蠔亦係一大亮點,生蠔新鮮,蒜蓉香氣撲鼻,搭配少少檸檬汁,完美平衡咗海鮮嘅鮮味。蔥爆麻辣肥牛鍋則係另一番風味,牛肉片薄且嫩,湯底麻辣適中,唔會太嗆,食落去有種熱辣辣嘅感覺,真係好開胃。鮮炸小酥肉外脆內嫩,口感十足,搭配醬料,令人一試成主顧。最後,來杯至尊水果茶,清新解渴,水果新鮮多汁,西柚,百香果,蘋果,提子,檸檬,青檸,搭配香甜的茶底,令人感到清爽無比。西瓜啵啵冰亦係完美收尾,冰涼爽口,西瓜味濃郁,夏天食最適合不過。

鮮炸小酥肉外脆內嫩,口感十足,搭配醬料,令人一試成主顧。

2024-10-14 63 views
主打多款麻辣美食🥢包括烤魚、乾鍋、麻辣燙🥘及即叫即燒串燒🍡上菜時亦特別貼心準備了小型燒烤保溫爐🍲讓食物一直保持溫度,真窩心☺️江團烤魚肉質鮮嫩,香氣四溢🐟賣相相當吸引🥹魚皮烤得微微焦黄,十分香口🔥還有鮮鮑魚及鮮海蝦,惹味又豐富😙蒜蓉烤生蠔、大隻又新鮮🦪口感肥美又Creamy🤩肥腸麻辣鹹香,爽口入味🌶️炸得酥脆彈牙😋串燒熱辣辣上枱🍢牛肉、羊肉、腩肉味道非常濃郁🥩調味剛好,油脂豐富😍魷魚鬚鮮嫩多汁,滿滿孜然粉🧂酥化而不油膩😍
主打多款麻辣美食🥢
包括烤魚、乾鍋、麻辣燙🥘
及即叫即燒串燒🍡
上菜時亦特別貼心準備了小型燒烤保溫爐🍲
讓食物一直保持溫度,真窩心☺️

江團烤魚肉質鮮嫩,香氣四溢🐟
賣相相當吸引🥹
魚皮烤得微微焦黄,十分香口🔥
還有鮮鮑魚及鮮海蝦,惹味又豐富😙

蒜蓉烤生蠔、大隻又新鮮🦪
口感肥美又Creamy🤩
肥腸麻辣鹹香,爽口入味🌶️
炸得酥脆彈牙😋

串燒熱辣辣上枱🍢
牛肉、羊肉、腩肉味道非常濃郁🥩
調味剛好,油脂豐富😍
魷魚鬚鮮嫩多汁,滿滿孜然粉🧂
酥化而不油膩😍

• 烤五花腩
  • 金銀蒜烤生蠔
  • 乾鍋肥腸
2024-08-04 303 views
超級鍾意食烤魚🐡嘅我, 最鍾意就係食😍江團魚, 知道荃灣呢度食烤魚好出名,尋晚做嘢又係呢度附近所以就過嚟食😋佢哋除咗烤魚好出色之外連啲🌶麻辣串燒都好正, 店長推介我哋食埋個蒜蓉鮮魷🦑蒸粉絲都好好食😋, 粉絲索晒啲汁好鮮味🤩🫶🏻⭐️嘢飲🍹方面見到每一台都嗌佢哋🍓🍎🍊🍒🍍至尊水果茶真係好出名, 好有水果嘅鮮味茶底亦都好香,另一杯我哋叫做西瓜🍉波波冰都好消暑解渴🥳食物質素好好環境又舒服而且嗰個店員🙍🏻‍♀️🙍🏻‍♀️姐姐都超級好人, 佢哋嘅服務相當好又細心❤️,鍾意食烤魚同麻辣嘅朋友唔好錯過🤗

2024-03-16 452 views
未試過食過咁難食嘅垃圾,所有火鍋配料都是最頂級嘅垃圾,根本冇可能會再食,佢唔執笠,根本就係奇蹟.耶穌都唔信相信我,真係過分.,魚肉又梅又爛,先不說有沒有魚,但是一定有腥味,肥牛完全係佳寶垃圾牛.湯底極度懷疑係公仔麵湯底.絕對唔係屈佢,非常同意你哋去嘗試,其實食肆生意應該唔錯,因為呢啲都可以唔執笠.簡直就恭喜發財.我就係因為上咗網睇過食評,有人講可能喺荃灣最好食嘅烤魚,我夠膽講食評充滿打手,希望想食呢間舖頭嘅人睇一睇我嘅留言,其實我唔想講咁多去形容呢間嘢,但係冇辦法要講200字先可以留言.我從來都未試過去寫食評,根本就係欺騙消費者,又唔係平,又要俾啲垃圾人.你當我係咩?,今天你當我什麼.
  • 睇我食評
2024-02-16 361 views
好味抵食!辣得過癮!跟餐飲品好大杯荃灣廣場旁邊好方便睇戲前後去好方便Taste good and spicy👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好味抵食!辣得過癮!
跟餐飲品好大杯
荃灣廣場旁邊好方便
睇戲前後去好方便
Taste good and spicy
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
麻辣肥牛一人餐
麻辣肥牛一人餐
2023-12-04 383 views
麻辣年華的食物真是令人食過返尋味,我分別點了烤魚和串燒後才發現有點不划算,因為散叫價錢和套餐價差不多。幸好,店員姐姐主動問我們需不需要改回套餐。今次我點的中辣青藤椒味清江魚,魚肉滑嫩,但青藤椒味道不太符合你的口味。套餐中還包括了生蠔、至尊羊肉串、黑椒牛柳串、汁燒雞肉串和烤原條魷魚,還有冰鎮藤椒魚皮。生蠔的尺寸大,但烤得不夠熱。羊肉串唔羶,其他串燒的份量都大。冰鎮藤椒魚皮的份量很多,口感清爽,但調味料太重,偏酸。黎到呢度點少得一杯至尊水果茶,少冰少糖,非常適合解辣。

黎到呢度點少得一杯至尊水果茶,少冰少糖,非常適合解辣。
2023-11-10
$299 (Dinner)
2023-11-19 230 views
位於荃灣嘅串燒舖,冇外賣紙提供,應該主力唔係做外賣生意。雞軟骨兩串35蚊,外賣仲要加一蚊換個紙袋。 食落去幾脆幾入味, 但個份量就少得可憐。 值唔值得食大家睇圖判斷。
位於荃灣嘅串燒舖,冇外賣紙提供,應該主力唔係做外賣生意。