2018-08-23 1143 views
下著毛毛細雨, 最好就係約伴侶去一間有點兒情調又菜式又有特色既餐廳浪漫一番,大家睇下呢間岩唔岩我當然唔係講緊要去到燭光晚餐個種格局啦, 但以呢間餐廳既裝潢, 坐著望住冷冷雨夜, 是廷浪漫的而且呢間係以果醬做主題既餐廳, 夠晒特別,用黎約人都易d~話明果醬料理, 當然連飲品都要加果醬啦~呢個係玉桂蘋果果醬茶, 先係空杯放一層果醬, 然後再澆上熱茶, 幾有特色。 有茶香又有甜味蓋過菜的苦澀感。但要注意果醬比較別太多, 一多就會變左飲糖水咁凍飲係菠蘿果醬疏打, 嗯...同普通既菠蘿疏打冇咩大分別XD 但顏色賣相都幾好既~呢個士多啤梨醬燒豬肋骨~士多啤梨醬味道係夾到豬肋骨好多人都知, 所以味道好味亦好穩陣,佢特別在豬肋骨肉質特別嫩滑, 用刀輕輕一拉便切得開,咬落十分嫩口, very good~慢煮法式羊架配芒果芥末醬呢個係我最推介既料理, 我唔會話唔鐘意食羊既都會鐘意, 因為食得羊就係鐘意佢浸騷味~選醬汁大廚係有心思揀過, 佢既芒果芥末醬味其實幾淡, 但就係為左唔會去搶左羊既味道, 只係為左釣起個味來~羊架本身亦肉質鮮嫩,用慢火煮出黎口感一絕最後黎兩個甜品~首先係熱情果醬雪糕, 店既果醬真係好

而且呢間係以果醬做主題既餐廳, 夠晒特別,用黎約人都易d~

慢煮法式羊架配芒果芥末醬

最後黎兩個甜品~首先係熱情果醬雪糕, 店既果醬真係好有誠意, 好味之餘用料足, 入面有果肉架~而且果醬配雪糕本身就好正路好夾得黎, 唔錯唔錯~

最後果醬九宮格多士, 專門為想一次過試晒咁多口味果醬而設~我唔會話全部都好好味, 始終人人口味唔同,但平均黎講真係好ok的~食呢個時大家亦可以唔睇menu估下每一款係咩味, 挑戰下自己既味蕾辨識能力XD