2014-04-21 1457 views
之前睇電視介紹過此店,一直想試,今日終於有機會。店舖外表平平無奇,如普通麵店般,估唔到裡面有驚喜~麵店除了賣魚蛋、雲吞、牛腩等麵食外,還有蝦球、雞腸、黑栢葉、冬菇等特食招牌麵食。黑栢葉豬軟骨麵($35)本來想試馳名的雞腸,可惜已經賣哂!店員說豬軟骨也是招牌菜,所以試試!果然,豬軟骨非常入味,亦好淋。栢葉亦很爽口,再點埋附上的辣椒豉油,正~但最驚喜係個麵,本來什抗拒食麵的我(因為好怕麵的皂水味),覺得呢個麵真係好正,既爽口又彈牙,最緊要竟然係一點皂水味都無,就連個湯底都好好味!黒栢葉冬菇麵($35)這裡的冬菇既然係招牌菜,當然要試一試。果然無令我失望,冬菇大隻及厚身,不是普通貨色,而且還用了秘製醬汁炆冬菇,相當入味,又係好正~ 以呢個價錢、呢個質素在尖沙咀區揾食,真係相當物超所值!
黑栢葉豬軟骨麵($35)
黒栢葉冬菇麵($35)

以呢個價錢、呢個質素在尖沙咀區揾食,真係相當物超所值!
2014-04-11
$35 (Dinner)
  • 冬菇
  • 黑柏葉