2024-11-25
係香港想食omakase,無從入手?覺得會好貴又唔知好唔好食🫨🫠上次係日本食,個經驗太好😳,愛上左omakase 😂 於是同朋友search 下香港邊間食好。見到呢間人均$480,都有大概18品料理,評語不錯,值得一試 !有沙律、茶碗蒸、四款刺身、八款壽司、手卷、玉子燒 、麵豉湯、甜品,加$120 可以升級佢哋signature彩羽手卷。喺日本冇食到七龍珠手卷就香港都有彩羽手卷😍,唔單止攞嚟打卡好靚,識落口感好豐富,入邊有海膽、拖羅、赤身、青瓜、醬油蛋黃,建議食法係要一啖擺落口😍 甜品要試埋佢哋個刨冰,好有儀式感,會拎刨冰機即場將一大嚿冰磨碎🥳 仲有甜甜蜜柑,仲有刨冰必須嘅煉奶😍整體地點易搵,餐廳環境舒服,L枱大概坐到八位客人左右。刺身壽司食落都新鮮,尤其個蜆肉茶碗蒸、生蠔、帶子、墨魚好好味,壽司飯調味得好好,唔使點醬油中和都唔會腥,甜品竟然有鮟鱇魚肝泡芙,入面鮟鱇魚肝好大嚿。想係香港都食到omakase,彩羽壽司家試試佢!
覺得會好貴又唔知好唔好食🫨🫠
上次係日本食,個經驗太好😳,愛上左omakase 😂
於是同朋友search 下香港邊間食好。
見到呢間人均$480,
都有大概18品料理,評語不錯,值得一試 !
喺日本冇食到七龍珠手卷就香港都有彩羽手卷😍,
想係香港都食到omakase,彩羽壽司家試試佢!