2019-04-13 137 views
話說早幾個月去完日本黎,勁掛住嗰度啲日本嘢食周圍捐窿捐啦嘅我,搵到間位於佐敦既日本料理餐廳。門口已經充滿日本嘅裝修格調,好適合同伴侶黎一路食一路談心。嗰日人數唔算多,員工俾咗卡位我哋,座位十分舒服,另外見到有10幾個外國人一枱,一路傾生意一路食日本野,外國人都幾識嘆款式都算多,另外我哋揀咗佢哋介紹嘅「鰻魚會席」「季節沙律」前菜食落有點像炸魚皮,但感覺上比炸魚皮更好吃加埋酸酸甜甜,甜甜酸酸既汁,胃口馬上大起來「刺身三點」刺身對於我來講最重要係夠凍夠新鮮呢碟絕對Ok呀 味道鮮甜,尤其是隻蝦活海鰻天婦羅味道剛剛好,脆得黎唔會太硬梆梆,調味料+少許鰻魚汁,令到成件鰻魚天婦羅惹味起來活海鰻蒸年糕年糕超級煙韌,哈哈睇相就知勁。蒲燒活海鰻籠仔蒸飯最後嚟到主角,一口甜甜香脆既鰻魚,再一口軟熟嘅飯,絕配👍🏼活海鰻玉子蛋糕最後甜品個人覺得用鰻魚整既蛋糕幾特別幾創新,味道都是香香的,帶點鰻魚的味道。終於試新野嘅朋友可以一試****************************最後要講下佢哋嘅服務非常好,間唔中就會幫我地斟斟茶,服務來講真係非常唔錯。
話說早幾個月去完日本黎,勁掛住嗰度啲日本嘢食
周圍捐窿捐啦嘅我,搵到間位於佐敦既日本料理餐廳。

門口已經充滿日本嘅裝修格調,好適合同伴侶黎一路食一路談心。

嗰日人數唔算多,員工俾咗卡位我哋,座位十分舒服

款式都算多,另外我哋揀咗佢哋介紹嘅
「鰻魚會席」

季節沙律

「季節沙律」前菜

刺身三點

刺身三點」
刺身對於我來講最重要係夠凍夠新鮮
呢碟絕對Ok呀 味道鮮甜,尤其是隻蝦

活海鰻蒸年糕
年糕超級煙韌,哈哈睇相就知勁。

蒲燒活海鰻籠仔蒸飯
最後嚟到主角,一口甜甜香脆既鰻魚
,再一口軟熟嘅飯
,絕配👍🏼

最後甜品
個人覺得用鰻魚整既蛋糕幾特別幾創新,
味道都是香香的,帶點鰻魚的味道。
終於試新野嘅朋友可以一試

****************************