2022-03-29 268 views
半價食Omakase 今次係Eatigo book咗呢間餐廳 有50% discount 所以去咗試吓😍 要book 6:30pm 先會有discount 同埋原來每日得10個位 如果book唔到嘅話就要再試下有客人cancel就會可以book到成餐飯我最滿意嘅就係海膽壽司  師傅用咗加拿大海膽好creamy好新鮮😋但我哋食右口魚嘅時候竟然魚生入面有條骨😟 同埋壽司刺身嘅選擇冇乜驚喜 都係平時出面食到魚既種類不過師傅好好 最後仲請咗啲我哋飲杯酒😄
Dinner
  • 海膽壽司
2021-09-07 522 views
尋晚朋友生日,之前慶祝都係食下中,西餐等..就提議試下omakase,但唔知點揀餐廳好,又要就旺角放工附近食,唯有search openrice啦,揾到呢間係佐敦又近我放工,睇下啲食評同環境又唔錯喎,所以決定一試!上到去柔和嘅燈光已經覺得舒服,座位寬敞,然後經理招乎埋位,期待!前菜開始,Billy師傅開始逐一介紹食材,第一樣先黎無花果,食落好清甜,而苦瓜帶點酸甜已經打開左個胃啦,第三樣係魚蓉啫喱,下!大鄉喱我覺得魚同啫喱可以溝得埋架?但唔係喎,食落去又幾夾,魚味同啫喱融為一體,口感幾特別!到刺身,先黎花竹蝦,肉質鮮甜彈牙,加上炸蝦爽脆,北海道帶子比較結實唔同我之前食開果啲咁冧,但甘甜。真名鰹肉質鮮口彈牙而鰆魚肉質鮮美配埋紫菜醬味道口感層次豐富👍仙鳳子口感肥美滑而不膩帶有清新海水味aged三色拖羅卷真係無得輸👍👍食過咁多次海膽,呢次印象好深刻,海膽味濃郁,師傅話唔易拎到魚湯用壺倒落杯,我覺得幾窩心,平時一碗上,而杯嘅份量啱啱好,可保持熱度,唔夠亦可添加不怕浪費👍飯後果蜜瓜清甜,但士多啤梨酸左啲總結:由入餐廳至離開,serve我地嘅經理服務好好,唔知係米星期一比較少客呢,環境舒服唔嘈,而B

仙鳳子口感肥美滑而不膩帶有清新海水味

aged三色拖羅卷真係無得輸👍👍

食過咁多次海膽,呢次印象好深刻,海膽味濃郁,師傅話唔易拎到

飯後果蜜瓜清甜,但士多啤梨酸左啲

總結:
由入餐廳至離開,serve我地嘅經理服務好好,唔知係米星期一比較少客呢,環境舒服唔嘈,而Billy師傅運用佢嘅專業耐心逐樣食材介紹,學到食材上嘅知識,呢一餐雖然貴左少少,但我兩個朋友食完都好開心,我好少寫食評,呢間真係要讚下👍希望下次黎都可以keep住水準!

2021-09-06
Celebration
Birthday
2021-08-26 340 views
由於約了朋友在佐敦探,行過見到一間做Omakase餐廳,亦因為本人十分喜愛日本菜🇯🇵,就膽粗粗同朋友walk in 一試,當行上樓梯後發覺裝修都好Grand👍🏾,已經感覺有點驚喜,之後經理安排我坐Bar枱,經查問後原來他們以經開了差不多三年🥶,之後當然先開支sake🍶飲啦!當晚由前菜到剌生,壽司🍣都十分有誠意,味道一流👍🏾,而本人食Oma基本都唔用豉油, 但經師傅介紹我他們自家調劑透明豉油簡直係一絕!比美好多中環嘅食肆,而和食就有鹽燒吞拿魚下巴,骨膠原非常豐富😅,重有燒安格斯牛柳😋😋😋!當晚真的飲飽食醉😝😝
餐牌
前菜- 和歌山無花果
刺生-  粒貝
牡丹蝦
深海池魚
真明鰹(海鷹鯧)
赤貝
前菜- 和歌山無花果
刺生-  粒貝
牡丹蝦
深海池魚
真明鰹(海鷹鯧)
赤貝
Sake
2021-08-26 205 views
We booked out the place for dinner omakase to celebrate for a friend's birthday! 🥳🎂 There were 20 courses $1,680 including Aged toro, uni, Smoked striped tune, abalone, JP oyster, Hokkaido crab Meat and many types of sushi and sashimi, Everything was fresh & delicious🤤 Especially loved their Aged Toro roll!Chef Billy used his secrets soy to Aged 10+days.Can’t wait to try their Omakase again!

Aged toro roll

Smoked striped tune
2021-08-18
$1680 (Dinner)
Celebration
  • Smoked striped tune
  • oyster
  • Uni
2021-07-24 427 views
星期五晚去, 全晚都係得三枱客😂 餐廳員工服務質素吾錯,冷氣吾係好夠。而食物質素就一般般... 壽司都還可以, 但係魚生有骨😨 我同朋友嗰碟都係有骨啲。其餘有碟蔬菜, 有南瓜, 秋葵, 豆腐, 等等, 煮得吾係好夠熱, 豆腐個心中間都涷涷地😅值得一提就係個燒牛肉都唔錯, 好juicy, 好有牛味。👍總括嚟講, 應該都唔會有下次。一來location 亦都係一個concern, 由地鐵站A出口, 行去餐廳都下左超過10分鐘。
星期五晚去, 全晚都係得三枱客😂
值得一提就係個燒牛肉都唔錯, 好juicy, 好有牛味。👍
2021-07-23
$1500 (Dinner)
2021-07-14 422 views
見依間舖嘅中午嘅啊媽家姐評價唔錯,而且價錢算平,就諗住試試佢。可能因為係lunch time,就算我地入座時無乜客,啲員工都好似忙咁,基本上係無服務可言。首先,係茶碗蒸蛋,正常發揮,普通無特別。之後到前菜三點,一見睇哂,無技術嘅嘢就咁放岀黎,又係普通野,開始feel到伏。刺生5點,係失望,職員對啲刺生唔熟悉,介紹嘅完先發現隻碟倒轉左放,姐係講講哂,再重新講。最後都唔會知佢邊次講嘅先啱。睇都覺得乾,同食唔到鮮味。壽司都係普通,未食過咁差嘅Omakase,價錢係算平,但依個價錢,真係食千兩都好食食過佢☺️無下次😇😇😇

首先,係茶碗蒸蛋,正常發揮,普通無特別。

無下次😇😇😇
2021-06-17 538 views
火炙刺身丼($158)好足料,刺身燒得啱啱好,賣相亦都好吸引😍,但係冇我最鍾意嘅吞拿魚🙁人氣蒲燒活海鰻丼($198)好厚嘅海鰻🤩燒到好香啱啱好👍🏻咁嘅份量幾抵食安格斯牛肉壽喜燒($148)好多料份量足👍🏻仲有好多菜🤪加埋有粉絲,好飽😆牛肉質素都好,唔會韌Lunch Omakase廚師發辦($598)實在太抵食,性價比高🤩每樣餸師傅都好細心咁整整體嚟講性價比高🤩侍應都好友善,強力推介嚟食午餐或者omakase!😋
火炙刺身丼($158)

人氣蒲燒活海鰻丼($198)
好厚嘅海鰻🤩燒到好香啱啱好👍🏻咁嘅份量幾抵食

安格斯牛肉壽喜燒($148)

Lunch Omakase廚師發辦($598)
實在太抵食,性價比高🤩每樣餸師傅都好細心咁整
2021-05-19
Lunch
2021-05-09 850 views
今次係第2次食呢間既Omakase,差唔多半年前食過覺得幾好食同價錢都幾抵,所以又再黎食。同之前一樣都係叫左12貫,今次再加多左個時令刺身。12貫壽司配卷物 $338套餐包埋前菜、味噌湯同埋茶碗蒸前菜係牛舌黎,呢個係凍既前菜,我覺得熱應該會好食啲。加$68 時令3點刺身刺身既肉質好爽口幾好食主角黎喇,12貫壽司分開左2碟上菜,壽司黎到既時候店員都會逐一介紹,不過我聽完唔係件件都記得所以只好盡能力同大家介紹返。我認得既只有墨魚,甜蝦同埋有魚皮果件係金目鯛,平時我都好怕有魚皮既壽司,不過呢件OK,食落都幾爽口同埋唔腥。玉子,鯖魚,鰻魚同海膽頭2件幾好食,都有油脂較重既魚黎,而鯖魚我覺得有少少腥。最後有細細碗吞拿魚蓉飯個Set包埋甜品/咖啡,上次試過甜品覺得一般,所以今次揀左咖啡。杯即磨咖啡反而幾好飲。我覺得今次食物既水準好似比之前下降左

12貫壽司配卷物 $338
套餐包埋前菜、味噌湯同埋茶碗蒸
前菜係牛舌黎,呢個係凍既前菜,我覺得熱應該會好食啲。

加$68 時令3點刺身
刺身既肉質好爽口幾好食

玉子,鯖魚,鰻魚同海膽
頭2件幾好食,都有油脂較重既魚黎,而鯖魚我覺得有少少腥。

最後有細細碗吞拿魚蓉飯

2021-04-16 2249 views
同一位好耐冇見嘅朋友去食壽司,想喺九龍區位加少啲嘅師傅發板,但係發覺選擇始終唔夠中環多~ 搵咗一輪,就決定試吓呢間!因為價錢同埋平價都好似幾好~ 但係因為喺佐敦小巷入面,本來冇乜期望, 點知發覺體驗超越過我係香港食過嘅所有師傅發板!所以我覺得唔寫返篇食評對唔住佢正如大家所見,呢度嘅壽司其實都相對唔貴,但係竟然有咁嘅質素!真係要極力推薦!我揀咗12件壽司再加刺身前菜係牛舌,係好厚嘅三大嚿非常足料,而且口感都一流,唔會太林亦都唔會好硬, 有啲似清湯蘿蔔炆牛腩嘅味道,幾特別!蒸蛋好滑我嘅壽司上啦!侍應逐一介紹,同埋提醒要跟次序食,因為師傅安排過味道我想講呢度嘅服務超級一流,有禮貌,細心, 又有耐性!頭六件先上一啲白新魚:有平征、池魚、金目鯛、真鯛、油甘魚、間8~ 侍應話其實佢都好難分啲魚,都係靠睇啲魚皮同埋記住!好好味呀!切嘅刀功同埋厚薄都唔錯,不過覺得飯嘅醋味同埋口感都爭咁啲🙈呢度係甜蝦、油金魚、同埋池魚腩 有厚有薄,兩種口感都一流呢個係朋友嗌嘅師傅發板, $498嘅,我見咁靚就影張相!見到都流晒口水好想食,我見佢都食得好開心😃甜蝦好高質!然後仲有帶子&海膽比較鍾意食嘅本身,不過覺得呢間嘅

所以我覺得唔寫返篇食評對唔住佢
我揀咗12件壽司再加刺身
前菜係牛舌,係好厚嘅三大嚿
蒸蛋好滑
呢度係甜蝦、油金魚、同埋池魚腩 有厚有薄,兩種口感都一流
甜蝦好高質!然後仲有帶子&海膽比較鍾意食嘅本身,不過覺得呢間嘅呢兩款壽司質素唔係太突出~ 可能呢間嘅魚類會比較出色!赤身好味!另外兩種唔記得叫咩名
呢個朋友嘅甜品侍應話呢個係唔記得咗邊度嘅百香果🤣好特別喎!好少見百香果係白色肉~ 通常橙色㗎嘛,早知叫朋友俾我試一啖🤣我跟餐要咗咖啡冇要小丸子做甜品~ 不過個咖啡幾好味😋our of expectation!

整體來講佢價錢唔貴,但係質素就好高! $338就有12件壽司,有時出面都要$400以上,或者大概$400架麻~

仲有一樣野令到佢食得好舒服嘅就係佢呢度超級超級好嘅服務!每一位同事都好有禮貌,感覺到自己係尊貴嘅客人🤣🤣

而且環境又坐得舒服清幽,果然冇位錯!食完好滿足好開心🥳推薦大家過嚟啊!
$400 (Lunch)
  • 壽司
  • 刺身三點
  • 咖啡
2021-01-04 2072 views
本來打自吃素的結果不小心看到附近日這家魚魚魚(到底怎樣讀?)鱻於是就放棄吃素了走到樓下就知道 經過過好幾次今天要光臨囉午巿他們也有做Omakase 不過在下最近太窮了唯有求其點個鐵板餐吧由於在下個人不太吃三文魚於是就直接選了第一個店員溫馨提示鐵板餐等待時間會比較久先給在下一個茶碗蒸再等了可能不到15分鐘 主食就來了還以為要等上半小時其實一點都不久主食可真得體 好大碟 味道好色香味齊晒一碟過裡面有溫室野菜原隻大蝦連頭 🥰 和銀鱈魚咬了幾口沒想到牛肉薄燒和炒飯也到了難道不在鐵板座會是這樣出餐的?這可說是在下的第一次不過正好今天是趕著吃所以一次過上枱也正合在下心意而在在下想著不夠飽不夠飽的時候味噌湯又來發揮它的功效~加點液體讓在下的胃有滿足感最後上甜品 是一件蛋糕仔沒想到在下居然能在一小時內完成一個鐵板餐平常晚餐至少用上3小時的時間或許是不在鐵板位置或許是沒點Sake或許沒跟服務員或師傅閒聊真好一小時內吃完還可以慢步回去上課食物質素中上服務優良 座位舒適來享受美食和小休的好地方 🥰
本來打自吃素的

色香味齊晒
一碟過裡面有溫室野菜
原隻大蝦連頭 🥰 和銀鱈魚
咬了幾口沒想到牛肉薄燒和炒飯也到了
難道不在鐵板座會是這樣出餐的?
這可說是在下的第一次
不過正好今天是趕著吃
所以一次過上枱也正合在下心意
而在在下想著不夠飽不夠飽的時候
味噌湯又來發揮它的功效~
加點液體讓在下的胃有滿足感

食物質素中上
服務優良 座位舒適
來享受美食和小休的好地方 🥰
2021-01-04
$262 (Lunch)
之前一直係鱻88 既常客特別係Lunch ge Omakase係我既最愛因為$3xx幾蚊到就食到好高水評既Omakase因為已經轉左地方番工一年後掛住當時味道既我就重回舊地再食已經發現無左$3xx既選擇只剩低$5xx既Omakase 比貴左都唔緊要 最緊要你整體既食物水準下降左太多同埋改左走華麗風...對於我來講Omakase最重要係食到時令既魚 同埋 食材本身既鮮味可惜依2樣今次都做唔到實在大失所望茶碗蒸依然保持到水準口感嫩滑同埋個味道鮮甜刺身既部分真係相當一般特別係赤貝完全唔新鮮口感軟完全無脆口感其次帶子又比較硬身...熱食既部分都係失望中挽回少少分數雞皮帶回香脆 而加入左梅汁帶少少酸味而中間夾左菇 整體口感同味道都不錯壽司部分係令我相當失望一來食唔到時令既魚其次廚師比之前食甘多次都花少左心思過往係會因應唔同魚既濃味程度去搭配番相應既醬汁同調味 但今次比我感覺只有 「華而不實」食唔到食材本身既味道同埋都係一大盤一大盤甘上少左好多心機...當中大Toro仲略有少少腥味...比較滿意只有廚師醃製既鯖魚係有少少驚喜馬糞海膽係感覺最唔新鮮既一環雖然食落口仍然好Creamy但係到喉嚨時一股臭
之前一直係鱻88 既常客

已經發現無左$3xx既選擇
只剩低$5xx既Omakase
比貴左都唔緊要
最緊要你整體既食物水準下降左太多
同埋改左走華麗風...

對於我來講Omakase最重要係
食到時令既魚 同埋 食材本身既鮮味
可惜依2樣今次都做唔到實在大失所望

茶碗蒸依然保持到水準
口感嫩滑同埋個味道鮮甜

刺身既部分真係相當一般
特別係赤貝完全唔新鮮口感軟
完全無脆口感
其次帶子又比較硬身...

熱食既部分都係失望中挽回少少分數
雞皮帶回香脆 而加入左梅汁帶少少酸味
而中間夾左菇 整體口感同味道都不錯

壽司部分係令我相當失望
一來食唔到時令既魚
其次廚師比之前食甘多次都花少左心思
過往係會因應唔同魚既濃味程度去搭配番相應既醬汁同調味
但今次比我感覺只有 「華而不實」
食唔到食材本身既味道
同埋都係一大盤一大盤甘上
少左好多心機...
當中大Toro仲略有少少腥味...
比較滿意只有廚師醃製既鯖魚係有少少驚喜

馬糞海膽係感覺最唔新鮮既一環
雖然食落口仍然好Creamy
但係到喉嚨時一股臭臭地有腥既味道
係明顯因為唔新鮮而造成...
好似圖中所示都見到部分海膽已經帶點灰色同埋出水

甚至連甜品既部分都相當失色
以前會有進口雪糕/自製Cake
食完都會大讚
但今次只有如圖中所示...

作為舊時既常客...
真係經歷完依一次...
恐怕都唔會再回頭幫襯了!

雖然多左D驚喜部分加左D煙薰環節
但係...我真係寧可鱻88
好似以前甘着重番食材既新鮮度
同埋 會因應番食材去調味
而唔係走華麗風...真係好失望...
華麗都唔緊要 但食物唔新鮮 又唔夾味
甘...我寧可好似之前甘

今次係我係鱻88食甘多次
最失望既一次 都令我唔會再回頭既一次
就連經理都唔熟識D菜式...
希望會改進下
2020-09-19 2124 views
星期五晚夜左收工, 唔知去邊就喺app是但搵間餐廳食, 見到呢間嘅鰻魚飯好似幾好味諗住試吓😛但係去到餐廳, 店員淨係比呢個餐牌我哋😳然後我就問有冇普通散嗌嘅餐牌, 佢話冇😅 跟住就被迫叫咗是但一個餐 - seasonal dinner set🙈本身唔鍾意食炸嘢, 所以問店員可唔可以將鰻魚天婦羅轉成燒鰻魚😂 好彩佢哋都比我轉👻前菜 - 店員就咁擺低, 完全冇解釋係啲咩食材😅 都我哋有問吓店員, 不過都係唔係好知食咗啲咩😂 普通啦😬刺身拼盤🍣 - 刺身幾新鮮, 有帆立貝, 油甘魚等等豚肉生薑燒🐽 - 店員話隻豬係食芋頭🍠大嘅, 唔知係日本邊度空運過嚟😂 啲豬肉半肥瘦, 肉質幾嫩滑, 調味亦都恰到好處 (就係平時生薑燒嘅味道😂) 幾好味~燒鰻魚🐟 - 都算肥美, 不過有少少苦苦地呢個釜飯真係好失望今晚嘅飯係和牛釜飯🐮 啲肉都幾好味嘅, 但係啲飯係普通白飯🍚 完全冇其他配料, 完全食唔出廚師嘅心機😬 仲要份量好少🙈喜知次🐋 - 肉質嫩滑, 冇多餘嘅調味👌🏻最後甜品即係抹茶蕨餅🍵 都係果句: 普通啦餐廳環境係幾舒服嘅, 食物質素亦都合格, 但係剩係得呢三個餐比客人揀就有啲俾人屈嘅感覺囉😅 可能下

但係去到餐廳, 店員淨係比呢個餐牌我哋😳

刺身拼盤🍣 - 刺身幾新鮮, 有帆立貝, 油甘魚等等

燒鰻魚🐟 - 都算肥美, 不過有少少苦苦地

呢個釜飯真係好失望

喜知次🐋 - 肉質嫩滑, 冇多餘嘅調味👌🏻

最後甜品即係抹茶蕨餅🍵 都係果句: 普通啦

餐廳環境係幾舒服嘅, 食物質素亦都合格, 但係剩係得呢三個餐比客人揀就有啲俾人屈嘅感覺囉😅 可能下次試吓佢嘅鰻魚飯啦~
2020-09-07 1559 views
在網上找到佐敦唯一合理价的おまかせ、店在佐敦道近廣東道、楼上舗、位置較偏、可能成就了可以定價較平民的原因。進店要經一条窄長楼梯、対長者有些不便、装修頗新、原來開業祇有兩年、主打厨師發辨、當然少不了開放式寿司吧枱,卡位設計也很舒適。菜单祇有套餐3款,列明菜式,不知算不算是 おまかせ、我們2人点了888二人餐五度菜,其他两款都千元以上,初次光顧,為免中伏,點平民价的較稳陣。酒牌一般,没有特别主打品牌,我們点了"幻舞"特纯米酒,味偏甜,易入口、日本超市价¥1440-1640,这裏牌价$600。前菜3点、味道不錯。お造り刺生5点、用料颇新鲜,做手也精细,但天婦羅是炸魚塊、用的炸粉不是一般的脆漿粉,很膠口,吃一口已覺很濟,還有是吃完刺生即上,當堂飽哂。最後的釜飯是牛利、没有驚喜、份量刚好,反而汁物不是一般的麫豉湯,是腐竹豆腐豆漿湯,很合香港人口味。唯一有點不足是原來的监燒喜之次沒有貨,改了自家製一夜干,侍應上菜時仍介绍这是喜之次。材料降级,但沒有補偿给客人。整體來評,888二人套餐是物有所值,不能要求太高。各部主管是很有誠意去经營,但新人培訓和出品流程仍要嚴格一些,因為走厨師發辨這条路是不容易,
整體來評,888二人套餐是物有所值,不能要求太高。各部主管是很有誠意去经營,但新人培訓和出品流程仍要嚴格一些,因為走厨師發辨這条路是不容易,不是居酒屋或寿司店,客人一般要求較高,要成功仍需嚴謹。

2020-09-05
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$800 (Dinner)
  • 前菜
2020-05-23 2114 views
昨晚跟朋友來這家餐廳,佐敦沒有太多好選擇,看到這裡有優惠,來試試,好有驚喜。每天新鮮運到魚生,叫了一條新鮮老翁做魚生,入口新鮮,還有魚湯,鮮甜到不得了。 Toru入口即溶,其他的魚生也高水準有誠意用心的水準

有誠意用心的水準
2020-03-15 2188 views
之前同男朋友慶祝 食佢鍾意嘅日式料理😎😘😆我都好鍾意❤️叫左個活海鰻套裝😍有沙律 刺身三點盛沒海鰻蒸年糕活海鰻天婦羅活海鰻龍仔蒸飯活海鰻玉子蛋糕刺身三點式呢就有帶甜蝦油甘魚同埋帶子 我最鍾意帶子好鮮甜☺️ 非常期待下一道餸平時識開海蝦天婦羅🍤今次食海曼天婦羅😆意想不到地好味脆口,好爽,估唔到同天婦羅都夾活海鰻刺身有三款食法及醬汁 🤩都幾正,廚師好刀工🍣最特別就係佢過海鰻嘅蒸飯用一個精緻嘅龍仔裝住海鰻嘅汁,精華滲落去啲飯到好惹味😋而家甜品就係海鰻玉蛋糕🍰,好精緻,有啲似古法蒸糕咁 nice😋想每一道菜店員都會介紹,好有禮貌,活海鰻原來咁好食下次想黎幫襯廚師法辦
有沙律
刺身三點盛
沒海鰻蒸年糕
活海鰻天婦羅
活海鰻龍仔蒸飯
活海鰻玉子蛋糕

活海鰻刺身有三款食法及醬汁 🤩都幾正,廚師好刀工🍣

想每一道菜店員都會介紹,好有禮貌,活海鰻原來咁好食

下次想黎幫襯廚師法辦
2019-04-09
$500 (Dinner)
  • 活海鰻天婦羅
  • 刺身三點