2024-09-07
成日都行經呢間鋪頭,但一直以為只係一間普通賣印尼蛋糕/小食嘅地方,原來入面幾別緻😳仲要啲嘢超好食!當日見到除咗印尼姐姐,仲有好多香港人食,聽得出唔少係回頭客😜Tips: 見到有台係慶祝生日,有個大盤擺靚靚花同生日牌,我諗帶朋友黎呢度慶祝生日會好特別😙🍀是日點餐🍀炸魚三色飯(💰178)(+0% 🛎️)擺盤色彩繽紛嘅係椰汁飯、班蘭飯同黃薑飯😍一次過滿足三個願望😌我最鍾意黃薑飯,我本身唔會食薑,但呢個飯好香好暖胃又唔會食太重薑味又估唔到魚肉可以keep住嫩滑多汁,搭配埋獨特嘅香料,味道好出眾,好食到停唔到口,十分推薦,正!同埋有新鮮黃豆餅做配菜,口感豐富|👅: 5/5瑪瑯大粒包細粒白鬚牛丸湯麵(💰88)(+0% 🛎️)未見過咁大粒嘅肉丸,簡直就係巨大化咗嘅牛肉球,肉丸入面包住一粒鵪鶉蛋、幾粒細肉丸,有啲大腸包小腸嘅感覺。湯底有啲胡椒味,好夾|👅: 4.6/5印尼咖啡涼粉冰(💰38)(+0% 🛎️)非常足料又大杯,打卡之選~涼粉真係食出咖啡味,苦苦哋,我鍾意偏苦味的咖啡😂成杯overall 係香甜,好易入口,啲涼粉好好𡁻|👅: /5班蘭雪芳蛋糕(💰25)(+0% 🛎️)必點招牌蛋糕,好新鮮又香軟|👅:
🍀是日點餐🍀
炸魚三色飯(💰178)(+0% 🛎️)
瑪瑯大粒包細粒白鬚牛丸湯麵(💰88)(+0% 🛎️)
印尼咖啡涼粉冰(💰38)(+0% 🛎️)
班蘭雪芳蛋糕(💰25)(+0% 🛎️)
必點招牌蛋糕,好新鮮又香軟|👅: 5/5
環境: 4/5
服務: 5/5(態度好nice🤩)
再訪: 5/5