2024-10-04
今次係要介紹和牛割烹小田,位於中環,呢度係我一直book mark終於有機會嚟呢度同三五知己享受道地嘅日本料理,大家都覺得人生就應該享受啲,所以買單幾錢都唔使介意!🔔佢哋嘅 Seasonal Omakase,即係由廚師決定嘅套餐每一樣食物都簡單得黎味道係好豐富,唔係一般嘅 料理店有嘅雖然價錢有啲貴,但係食物嘅味道同質素一俾眾多,都會覺得好抵!💯從前菜到壽 司、湯品、燒物、飯類一路食落去,完全飽覽和牛嘅美味,好享受的一個選擇!😻第一道,小田和牛他他迷你丼牛他他超滑,非常入味,配合白飯食真係一流😍味道就更加足晒矜貴!呢個都驚爆你每一個味蕾,食到最後都覺得好滿足👍🏻夏特布里昂牛排,外皮煎得好香,味道美妙到無法形容,真係夠牛味,而且肉質非常嫩滑,超美味,非試不可🤩當然要有甜品去配!試過呢個青梅蜜餞酒凍後,我覺得完全係新嘅美味空間!青梅嘅味道搭配酒凍,清新嘅口感配合微醺嘅美感,真係人間美味!👏🏻👏🏻最後嘅自家製番茄肉醬芝士小田和牛漢堡,外形靚,味道正!
每一樣食物都簡單得黎味道係好豐富,唔係一般嘅 料理店有嘅
😻
最後嘅自家製番茄肉醬芝士小田和牛漢堡,外形靚,味道正!