2022-02-27 938 views
今次想同大家介紹一間高質連鎖日本餐廳——鮨千壽,佢係尖沙咀,中環,屯門,將軍澳都設有分店,而今次我地try左尖沙咀分店👍🏼🌟疫情前經常full booking,walk in都要排長龍,幸好疫情期間商場內人流較少,可以直接入座👍🏼🌟餐廳內兩則有落地玻璃,採光度十足,坐係窗邊嘅卡位打卡一流,餐桌之間嘅距離寬敞,十分舒適👍🏼🌟店員態度良好,好有禮貌,上菜時亦會介紹食物同講解食用方法👍🏼💁🏻‍♀️特尚刺身御膳 $218一個刺身set入面包括刺身拼盤,沙律,前菜,茶蒸碗,白飯,漬物,麵豉湯,甜品😝 漬物酸酸地幾開胃,茶蒸碗內有蝦同蟹肉,非常足料。至於主角——刺身拼盤簡直冇得彈😭一共有8款刺身,每款有2件,每件都好新鮮👍🏼海膽好creamy,帶子同甜蝦好鮮甜,拖羅魚油味十足,三文魚肥美,炙燒左口魚裙邊油脂感十足,另外兩款都不過不失👍🏼🥳除左刺身之外,餐廳更提供各色各樣壽司拼盤,魚生丼,同炸物😍整體評分味道:🌟🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟🌟instagrammable:🌟🌟🌟🌟🌟鮨千寿Sushi Senju 地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE UG2層220-221號舖

💁🏻‍♀️特尚刺身御膳 $218

🥳除左刺身之外,餐廳更提供各色各樣壽司拼盤,魚生丼,同炸物

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟