🐟柚子汁橄欖油油甘魚 ($108)油甘魚配上酸甜既柚子醬汁出乎意料地夾,中和左魚既腥味但又唔會搶左魚生本身個鮮味🤤如果怕腥味或少食魚生朋友仔就唔駛擔心👍🏼可以放心試😆🦀️松葉蟹蓋海膽石鍋飯 ($178)食之前係蟹蓋上既蟹籽、海膽同蟹肉味已經吸引左你既眼球😍望落全部都好新鮮,撈埋個石頭鍋飯就更滋味😛溫馨提示: 如果想食到海膽個鮮味就要預先𢳂起,唔係既話石鍋個熱度係可以整熟個海膽㗎😂🍣火炙三文魚芝士卷 ($68)面既三文魚都比想像中厚身好多,用🔥燒過之後,三文魚既肥美油香就更加突出😋雖然加左少少芝士係三文魚上面,但底下配上簡單既卷物又唔會太漏喔😌🔥火炙三味 ($78)帆立貝、三文魚、同甜蝦都輕輕地用火槍灸燒過,燒完嘅焦香喺夾起嗰陣撲鼻而來,增加咗嗅覺同味覺嘅享受😝🍣鮭三味 ($58)一碟有哂唔同食法嘅三文魚:三文魚腩、火炙三文魚同辣味三文魚軍艦,總有一款你會鍾意❤️燒三文魚同三文魚無須多講,反而有驚喜係辣味三文魚,無想像中咁辣,食唔到辣嘅朋友都可以試下😙🍑白桃雪葩 ($68)提供多款時令水果嘅雪葩,有菠蘿、柚子甚至椰子,今次揀左白桃😋白桃清甜嘅味道令人不自覺不停咁𢳂😂食完咁多件壽司之後再加呢個
🐟柚子汁橄欖油油甘魚 ($108)

🦀️松葉蟹蓋海膽石鍋飯 ($178)
松葉蟹蓋海膽石鍋飯

🍣火炙三文魚芝士卷 ($68)

🔥火炙三味 ($78)

🍣鮭三味 ($58)

🍑白桃雪葩 ($68)
提供多款時令水果嘅雪葩,有菠蘿、柚子甚至椰子,今次揀左白桃😋白桃清甜嘅味道令人不自覺不停咁𢳂😂食完咁多件壽司之後再加呢個甜品係綽綽有餘🤰🏻
2023-01-26
2023-02-07 279 views
*💭鮨千寿位於尖沙咀𝐓𝐡𝐞 𝐎𝐧𝐞已開業好幾年的日式餐廳,裝修偏日系木調,座位闊落舒適。✏︎火灸三味、鮭三味🥢魚生新鮮厚切,三文魚腩非常肥美😍辣三文魚軍艦辣度適中很開胃,火灸帆立貝亦非常鮮甜😋✏︎吞拿魚蓉薄脆🥠吞拿魚蓉厚厚的一層😍配上青檸汁和米餅,酸酸脆脆😋✏︎豪華四色迷你丼🥄非常精緻🥰有配上七彩芝麻的吞拿魚蓉、海膽、三文魚子和黃金色的蟹籽😍雖說是迷你丼,但魚料堆得滿滿的,海膽鮮甜,三文魚子亦沒有腥味😋✏︎香味炸雞皮餃子🥟炸得香脆,新鮮熱辣辣上菜,外脆內軟🤤✏︎美國牛柳粒石鍋飯🐂牛肉份量挺多,咬落很腍且肉味濃,配上溫泉蛋和些許飯焦,香口惹味🥰
💭鮨千寿

✏︎火灸三味、鮭三味🥢

✏︎吞拿魚蓉薄脆🥠
吞拿魚蓉厚厚的一層😍配上青檸汁和米餅,酸酸脆脆😋

✏︎豪華四色迷你丼🥄

✏︎香味炸雞皮餃子🥟
炸得香脆,新鮮熱辣辣上菜,外脆內軟🤤

✏︎美國牛柳粒石鍋飯🐂
🍣鮨千寿 尖沙咀彌敦道100號The ONE UG2層220-221號舖-----餐廳嘅盡頭係一襲通透落地玻璃,客人可以於餐廳內眺望九龍公園嘅景色,天花板上仲有大量嘅白色花瓣裝飾,整體用餐環境浪漫舒適🥂。皮質嘅餐牌,摸落甚有質感,厚厚嘅一本,選擇多得令人心花怒放。單單是前菜小食、佐酒小菜等等,已多達20款以上,除此之外仲有沙律、刺身、壽司、天婦羅、串燒、炸物、日式料理、湯品、爐端燒同飯及湯麵、甜品等等。#鮨千壽海鮮沙律 $98#輕燒牛油果吞拿魚蓉 $68#慢煮九州地雞配辛味醬 $68#油甘魚 $28#火炙三味(帆立貝,三文魚,甜蝦)$78招牌之一嘅海鮮沙律味道清爽,簡簡單單嘅蔬菜配搭多款厚切刺身粒,入口鮮甜酸香,開胃非常,顏色是色彩繽紛的。接着上嘅牛油果吞拿魚蓉入口質感細滑,輕燒過嘅牛油果,綿度更佳。🐥慢煮過嘅九州地雞,色澤粉嫩,入口質感份外細膩,配搭有少許似港式沙茶醬嘅特調辛味醬,驚喜十足。壽司方面,個人最愛貝柱肥厚鮮甜嘅帆立貝,而其餘嘅壽司亦全部有中上水平,三文魚魚脂香氣亦十足
🍣鮨千寿
-----

皮質嘅餐牌,摸落甚有質感,厚厚嘅一本,選擇多得令人心花怒放。單單是前菜小食、佐酒小菜等等,已多達20款以上,除此之外仲有沙律、刺身壽司、天婦羅、串燒、炸物、日式料理、湯品、爐端燒同飯及湯麵、甜品等等。

#鮨千壽海鮮沙律 $98
#輕燒牛油果吞拿魚蓉 $68
#慢煮九州地雞配辛味醬 $68
#油甘魚 $28
#火炙三味(帆立貝,三文魚,甜蝦)$78

2023-02-03 465 views
鮨千寿是優雅的居酒屋,高闊的樓底,透過玻璃窗,看到尖沙咀繁華街角。環境空間感寬闊,以木製傢俬為主,牆上有日本掛畫做裝飾,安坐於舒適卡位,慢慢品嚐美食,洋溢居酒屋風情。鰻魚石鍋飯138石鍋飯份量十足,鰻魚焦香可口,表面灑上芝麻及紫菜絲,大啖咬下去,質感細滑軟綿,鰻魚充滿魚香。拌勻濃稠燒汁,粒粒米飯都有醬汁的甜香,蜜甜滋味,底部還有脆脆飯焦,口感豐富,䁔意窩心。鮮魚三點盛合(3款)88刺身厚切吸引,三文魚圓滑,豐潤細膩的口感,令人一吃愛上。白身魚色澤粉嫰,肉質彈牙細嫩,油甘魚質感挺身,清脆鮮甜,大飽口福。 火炙三文魚芝士卷 68很喜歡吃火炙壽司,三文魚腩魚鮨被迫出,入口柔嫩綿化,配上半溶芝士,壽司吸收了魚油,啖啖都是鮮香,十分回味。雜錦天扶良138熱呼呼天婦羅: 炸蝦、南瓜、炸魚、蕃薯和冬菇等,入口脆卜卜,甘香誘人。炸魚香酥多汁,清脆滋味,炸蝦天婦羅內裡綿彈,蕃薯、南瓜帶純厚的甜香,軟糯清甜,令人意猶未盡。牛肉烏冬 108牛肉肉質嫰紅,佔滿了碟面,質感軟腍,肉香撲鼻而來。烏冬軟滑彈牙,掛上牛肉濃湯,更顯滑溜香甜,吃完䁔笠笠。

鰻魚石鍋飯138

鮮魚三點盛合(3款)88

火炙三文魚芝士卷 68

雜錦天扶良138
牛肉烏冬 108
Type of Meal
Dinner
朋友book了餐廳食飯,點知中了伏,食物價錢唔平,其中一個壽司set總共有八件但收$320,計埋加一差不多$40蚊一件壽司,壽司來到有點驚訝,魚肉不大塊,又沒什麼厚度。竟然收$40蚊一件,其中還夾雜了一件玉子…….另點了幾件壽司,價錢在$20至$30蚊之中,而且只得一件。收得如此價錢但食物只是一般。再點了個豪華四象迷你丼,有海膽、三文魚子、蟹肉、吞拿魚蓉,叫得迷你真係十分迷你,兩人share,總共食了四啖就食完,食不上鮮甜,份量太少。由於食物太貴,比起其他連鎖貴得多,而且種類同味道又不夠多及美味,所以最後決定轉場。
朋友book了餐廳食飯,點知中了伏,食物價錢唔平,其中一個壽司set總共有八件但收$320,計埋加一差不多$40蚊一件壽司壽司來到有點驚訝,魚肉不大塊,又沒什麼厚度。竟然收$40蚊一件,其中還夾雜了一件玉子…….

2023-01-31 85 views
吞拿魚蓉薄脆(2件)$58吞拿魚好新鮮,加上少少檸檬汁嘅話更加凸顯出個鮮味,薄脆其實係米餅嚟嘅😋好鍾意嗰種口感😌海鹽三味(真鯛、間八、文甲魷魚)$78呢個價錢來講真係幾抵食,魷魚超級鮮甜爽口,其他兩款都做得幾精緻,細細舊咁,分量size啱啱好😝鮭三味(三文魚腩、火炎三文魚、辣三文魚軍艦)$78最鍾意食辣味三文魚🍣😂😂唔係間間餐廳都有,呢度有嘅梗係試吓啦~總括嚟講三件都高水準☺️炸軟殼蟹卷(4件) $78軟殼蟹香脆,加上牛油果成個味道好配合💗松葉蟹海膽石鍋飯 $178超級好食😍🥹上邊有蟹肉蟹膏海膽,全部都非常鮮甜,撈埋一齊真係三重享受😌月見自家製免治雞肉串 $42白桃梳打 $32
吞拿魚蓉薄脆(2件)$58

海鹽三味(真鯛、間八、文甲魷魚)$78

鮭三味(三文魚腩、火炎三文魚、辣三文魚軍艦)$78

炸軟殼蟹卷(4件) $78
軟殼蟹香脆,加上牛油果成個味道好配合💗

松葉蟹海膽石鍋飯 $178

月見自家製免治雞肉串 $42
白桃梳打 $32
鮨千壽🍱✨|尖沙咀 高質日本菜 款款菜式都滿意✨|《尖沙咀日本遊》成日行The one 都會見到尼間日本菜,都未入過去試下,今次晚餐就終於揀咗佢,都令人覺得幾驚喜,幾乎揀嘅菜式都令人覺得好滿意,大家尖沙咀行完街都可以過去試下⭐️🐣慢煮九州地雞配辛味醬 $68滿滿嘅青蔥配上辛味醬舖係雞件上。辣味只係微微嘅辣味,相信食唔到辣嘅朋友都可以一試。主角:九州地雞,超級嫩滑,肉質彈牙,好新鮮,推介比大家🦪燒廣島蠔 $48肉質飽滿,內裡creamy, 多汁,鮮味都足夠🍗月見自家製免治雞肉串 $42尼款串燒基本上係我地食串燒必食,口感豐富,有油脂,有軟骨嘅脆度,有肉嘅柔軟,配上蛋黃嘅香濃,好滿足🍛牛油風清酒煮蜆 $88滿滿嘅蜆舖係鍋度,每粒都飽滿大粒,下面仲有蔬菜同菇。蜆肉鮮甜新鮮,加上有蔬菜嘅甜味同清酒香,湯底十分鮮甜同滋味,份量仲唔少添🍲松葉蟹蓋海膽石鍋飯 $178尼道菜,一上台就已經好驚艷。用石鍋上,可以保持到熱度,令拌嘅時候可以令味道更均勻。味道方面,啖啖鮮味十足🍜冷鳥冬 $58冷烏冬夠曬彈牙,連盛載嘅碗碟都係冰凍嘅🍧菠蘿雪葩 $78原個菠蘿上,真係幾正,菠蘿味道幾天然,份量都幾多,下面仲有冰一
鮨千壽🍱✨
|尖沙咀 高質日本菜 款款菜式都滿意✨|

《尖沙咀日本遊》

🐣慢煮九州地雞配辛味醬 $68

🦪燒廣島蠔 $48
肉質飽滿,內裡creamy, 多汁,鮮味都足夠

🍗月見自家製免治雞肉串 $42

🍛牛油風清酒煮蜆 $88

🍲松葉蟹蓋海膽石鍋飯 $178

🍜冷鳥冬 $58
冷烏冬夠曬彈牙,連盛載嘅碗碟都係冰凍嘅

🍧菠蘿雪葩 $78
原個菠蘿上,真係幾正,菠蘿味道幾天然,份量都幾多,下面仲有冰一路可以保持到佢嘅溫度,唔錯~

令人滿意嘅晚餐💕
2023-01-22 82 views
之前食過佢其他分店已經覺得好高質,佢除左高質、新鮮,服務好之外,連裝修都係靚得黎舒服又高級🥰-鮮魚七點盛合 (7款)$398廚師揀咗當日最新鮮嘅7款刺身🥰🐟三文魚不肥但爽🐟油甘魚肥美鮮甜🐟有款魚煙熏味重好正🦐蝦鮮甜黏口🐟拖羅入口鮮味慢慢化開油脂分佈好好好食過和牛一啲都唔油膩後勁更鮮味🥰-松葉蟹蓋海膽石鍋飯 $178呢個要小心,佢個碗真係好熱架😂你影完相佢地有專人幫你撈🥰佢蟹蓋上邊有蟹膏、蟹肉、蟹籽、仲有我最愛嘅海膽😍因為石鍋飯好熱,所以有少少飯蕉,好香😋加埋Wasabi一齊食都好好食🤤🍍菠蘿(雪葩)$78我每次食佢地都一定會叫雪葩真係好好好食🥹之前食過椰子🥥都好難忘又滑又香呢間就係當季水果我係桃同菠蘿中簡左菠蘿呢個菠蘿一上枱已經好吸睛👀佢係成個上😍好香菠蘿味係真菠蘿味唔會死甜佢水份多,食落就幼身既沙冰咁~好好食🥹

鮮魚七點盛合 (7款)$398
好食過和牛
一啲都唔油膩
後勁更鮮味🥰

松葉蟹蓋海膽石鍋飯 $178
呢個要小心,佢個碗真係好熱架😂
你影完相佢地有專人幫你撈🥰
佢蟹蓋上邊有蟹膏、蟹肉、蟹籽、仲有我最愛嘅海膽😍
因為石鍋飯好熱,所以有少少飯蕉,好香😋
加埋Wasabi一齊食都好好食🤤

呢個菠蘿一上枱已經好吸睛👀
佢係成個上😍
好香菠蘿味
係真菠蘿味唔會死甜
佢水份多,食落就幼身既沙冰咁~
好好食🥹
尖沙咀The One有好多好多食肆林立,花多眼亂😜經過“鮨千壽”見到座位好寛寬敞,就入左去食~ 吞拿魚蓉薄餅$58吞拿魚蓉好新鮮,唧少少檸檬汁,更突顯鮮味👍薄餅係米餅,好香脆😍 鮨千壽海鮮沙律$98新鮮嘅沙律菜鋪滿色彩鮮豔嘅魚生,有三文魚、鯛魚、三文魚籽、蟹籽。。。好滋味😋😋😋 醬油燒長芋配紫菜$48經醬油燒過嘅長芋(日本淮山),好特別👍長芋切成薄片,灑上少許醬油及麻油,味道清淡得嚟又有醬油香,口感像馬蹄般爽口,有益又好味嘅小食😍 鮭三味$58(三文魚腩、灸燒三文魚、辣三文魚軍艦)三文魚腩肥美,辣三文魚惹味,各具特色😅 香辣蔥吞拿魚腩生菜包$88因為係吞拿魚腩蓉,所以好肥美,混左香蔥,又有少少辣,味道有驚喜,全晚我最喜歡的一道菜🤩 火灸三文魚芝士卷$68大大舊嘅燒三文魚鋪喺飯卷上,薄薄嘅飯卷住青瓜同芝士,食落去會冇咁膩👍 原條穴子壽司 $58穴子即係海鰻,原條上視覺真係好正😅海鰻比鰻魚薄身,但是魚味比較鮮甜,配上鰻魚汁,更加味美😍 火灸左口魚邊壽司$22火灸左嘅左口魚,魚油更豐腴,入口滿滿魚油香,正👍 海膽熔岩餅$68喺Menu見到,好有趣又特別😅原來係墨魚汁整成的墨魚膠,包住海膽醬,

吞拿魚蓉薄餅$58
吞拿魚蓉好新鮮,唧少少檸檬汁,更突顯鮮味👍
薄餅係米餅,好香脆😍

鮨千壽海鮮沙律$98

醬油燒長芋配紫菜$48

鮭三味$58(三文魚腩、灸燒三文魚、辣三文魚軍艦)
三文魚腩肥美,辣三文魚惹味,各具特色😅

香辣蔥吞拿魚腩生菜包$88

火灸三文魚芝士卷$68

原條穴子壽司 $58
穴子即係海鰻,原條上視覺真係好正😅
海鰻比鰻魚薄身,但是魚味比較鮮甜,配上鰻魚汁,更加味美😍

火灸左口魚邊壽司$22
火灸左嘅左口魚,魚油更豐腴,入口滿滿魚油香,正👍

海膽熔岩餅$68
喺Menu見到,好有趣又特別😅
原來係墨魚汁整成的墨魚膠,包住海膽醬,切開會流心,好有創意👍
墨魚膠爽口彈牙,值得一試😋😋😋

紅豆年糕燒$38
最後緊係食小小甜品,滿足埋另一個胃啦😅
年糕煙煙韌韌,有米香,配點紅豆蓉,呢個配搭吾錯👍
2023-01-19
$360 (Dinner)
  • 海膽熔岩餅
  • 醬油燒長芋配紫菜
  • 鮨千壽海鮮沙律
  • 吞拿魚蓉薄餅
2023-01-18 71 views
We went on weekday and it is not full booking.We ordered sushi, BBQ beef, oyster, tempura, steam egg. We wait for a long time for the food, waiter reply that it is out of order for the computer system, he treat me a free ice-cream for their apologise. The best choice of us are ice-cream (the free desert) we choose green tea, tofu and pomelo taste. Another desert we ordered is Japanese rice cake with red bean, the taste is not soft which is unexpected.Services: 5/10Taste: 5/10Environment: 8/10

Services: 5/10
Taste: 5/10
Environment: 8/10
呢間係The One - LUBUDS集團既日本菜 鮨千壽🇯🇵我地一行2人 夜晚7點左右到,唔算太多人,店舖都幾開陽,有一排靠近窗嘅卡位,另外都有吧枱位置,而中間就有啲二人或者四人枱,如果人多的話 店員話都可以拼台 多人聚會都適合👯👯👯我哋就揀咗窗邊嘅卡位,兩個人坐好闊落張枱又夠大可以叫好多嘢食。店員介紹左幾款日本直送嘅鮮魚,不過我同朋友都唔係好好太多刺身,所以就冇揀到 🤭🤭 食物方面我哋叫咗:🍚💛加拿大海膽飯,海膽都算新鮮唔會話一pat pat,而且甜甜地幾好食!btw餐廳另外仲有日本海膽選擇。🐟 三文魚刺身,食得出三文魚本身嘅味道,唔係一味得個凍字。💣🍤炸蠔,好濃蠔味 上台啱啱炸起熱辣辣,yum😋另外仲有炒飯,七味雞軟骨,炙燒左口魚壽司,味道全部都OK 㗎🫶🏻🫶🏻🫶🏻而家喺OpenRice訂位晚市有九折,人均3百幾左右,食到咁大份量既海膽性價比都OK😋😋

🐟 三文魚刺身,食得出三文魚本身嘅味道,唔係一味得個凍字。
💣🍤炸蠔,好濃蠔味 上台啱啱炸起熱辣辣,yum😋
2022-09-14
$350 (Dinner)
2022-10-15 476 views
很開心能夠去到試這間,因用了$400-$200 coupon ,我埋單只係$242,食物好鮮,服務又好,冇 coupon都可以再去,睇得岀廚師係好有心機整,賣相同裝修滿意,員工我都要讚下,因為我坐下後要等埋老公才落單,我坐左好耐,但都冇俾人趕走,仲要不停加水,仲要好飲的,真係要俾讚。我唔去都唔知原來佢旗下有好多餐廳的,而咁啱我又有果啲coupon,所以我諗住去試下,又原來佢有儲分的,我即時join左,正
2022-09-13 645 views
🔹️鮨千寿 (The ONE)🔹️突然想食日本野,想搵間坐得舒服,唔需要排隊又質素高既餐廳。鮨千寿呢間日本餐廳個名就成日都聽,但真係未食過,1:00-2:00時段見到比較少人就入去食啦環境好寬敞,亦都好衛生乾淨,無污糟飯粒醬汁留係枱面,真係好值得表揚靠近窗口位置既座位可以望到九龍公園,亦有Bar枱位置或者普通座位可供選擇,我就簡簡單單搵個普通位坐享受我既午餐係服務方面,員工既服務態度唔錯,好親切殷勤咁解決我所發問既問題,但係上菜方面有待改善,等候時間真係有啲耐,落左單差不多25分鐘亦未上菜,等到我好肚餓🍣雜錦魚生飯魚生質素都比較高,魚生都無腥味,厚度亦唔會太厚太薄,係我喜歡的厚度,蝦款嫩滑爽口,賣相同menu相片上既一樣,擺碟好靚,可以用黎打卡另外set餐都有跟日本麵豉湯同埋前菜,都係正常發揮附上🥧小甜品做結尾
🔹️鮨千寿 (The ONE)🔹️

🍣雜錦魚生飯

另外set餐都有跟
日本麵豉湯同埋前菜,都係正常發揮
附上🥧小甜品做結尾

2022-08-20 657 views
講到高CP值,不得不試下呢間日式料理,質素有保證,環境舒適,服務好。每次係呢度用膳都係好享受,一定會再來。今日我地試左至愛的刺身拼盤、前菜、仲有壽司和茶蒸碗,材料好新鮮,好滿足!主角刺身每件都好鮮甜,油脂感十足,真係好想食多幾件。漬物酸酸甜甜都幾開胃,茶蒸碗內有蝦和蟹肉,好鮮味十足。
刺身拼盤
前菜和壽司
茶蒸碗
2022-08-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
刺身拼盤
前菜和壽司
茶蒸碗
  • 刺身拼盤、
  • 壽司、茶蒸碗
2022-08-11 721 views
星期五既晚上同朋友收工黎食係門口見到無人排隊 睇左餐牌見到價錢唔平諗住質素都幾好 就一於試下啦無諗過咁就開始左中伏之旅完全係差過任何一間連鎖既壽司店 未試過俾呢個價錢 食啲咁既質素既野 魚生飯已經差不多$400一個但真係普通到唔普通 除左啲壽司飯幾好食啲帶子同海膽都好一般 完全唔值呢個價錢 之後叫左牛肉烏冬 蒸蛋同串燒個牛肉烏冬無影到相 但真係想講係完全無味牛肉無味 湯無味 烏冬都好難食..其餘既蒸蛋同串燒都唔敢太大期望果然都係超級淡 淡到同無味一樣 都唔知自己食緊啲咩落肚同朋友都表示非常失望 靜係想快啲埋單去第到再食過埋單要$800幾兩個人 呢個價錢我寧願去食放題都唔想俾呢間野賺 真係非常之難食
星期五既晚上同朋友收工黎食

但真係普通到唔普通 除左啲壽司飯幾好食
啲帶子同海膽都好一般 完全唔值呢個價錢
之後叫左牛肉烏冬 蒸蛋同串燒
個牛肉烏冬無影到相 但真係想講係完全無味
牛肉無味 湯無味 烏冬都好難食..
其餘既蒸蛋同串燒都唔敢太大期望
果然都係超級淡 淡到同無味一樣 都唔知自己食緊啲咩落肚