2024-04-27 79 views
朋友約咗去尖沙咀食飯,佢話有間居酒屋菜式幾特別同埋啲名好古怪,我問佢係咪古今二,佢話係。我同佢講我早排食過,嘢食唔差,可以去。首先叫咗個日式麻醬豆腐沙律,豆腐好滑,又有好多三文魚子,加埋啲麻醬,係一個好開胃嘅頭盤。跟住叫啲串燒,鰻魚魚肉好厚,塊皮燒得好脆。豬頸肉就切得幾大粒,一啖一粒,唔鞋,同好Juicy。跟住叫咗龍卷風,細細舊卷物加咗燒汁,好味道。跟住主角登場,師傅拎碟火山嚟到枱面,喺你面前點火,啲火燒咗分幾鐘,攞嚟拍嘢效果好好,好多枱嘅人都望過嚟。講返碟火山,下面係蟹柳卷物,上面鋪咗帶子同埋好多蟹柳,再加少少醬汁,賣相真係冇得頂,價錢又唔貴。兩個人雖然唔係食到捧住個肚,但喺度傾吓偈,吹吓水,係一個唔錯嘅地方。呢度唔係好多個位,下次嚟要打電話訂定枱先。

跟住叫咗龍卷風,細細舊卷物加咗燒汁,好味道。

2024-04-22
Type of Meal