2024-05-30 391 views
之前已經去過古今旗下幾間分店,今次上堂前經過、記得佢地D壽司卷物幾好食就再戰一次尖沙咀新開既【古今二】。日式麻醬豆腐沙律:蔬菜新鮮爽脆、豆腐嫩滑、再搭配香濃同微酸既芝麻醬,非常開胃。江戶薄燒牛仔骨:主要用黑椒去燒牛仔骨,同出面既鹽燒或者燒肉醬唔同。好香口、非常惹味。牛仔骨燒得岩岩好,肉質軟霖。東京爆脆:内餡係吞拿魚同蟹柳,之後再用紫菜包起炸左,非常香脆!因爲新鮮整起、紫菜都仲好新鮮!而且沙律醬微辣,可以解膩。烈火紅唇:非常特別既卷物,用水果入饌、包括士多啤梨、炸牛肉同芝士。士多啤梨既酸甜搭配炸牛肉、可以去除油膩感、而芝士增加creamy感。個人覺得係幾特別既combo,不過呢一款等候時間比較長。