2024-12-27 0 views
啟德又開左新商場"雙子匯"喇, 有新野咁梗係要去行下睇下啦~~商場有唔少餐廳喎, 行到累就搵一間入去食.....係門口見到呢間日本 x 西班牙既fusion都幾吸引就入去試喇餐廳環境幾靚, 感覺好舒服有室內同室外座位, 景觀開揚~~食物方面好多元化, 更特別既係意想唔到既fusion菜式!!款式有小食, 沙律, 炸物, 主食, 甜品等等~UJI(Whisky, Matcha, Vanilla gomme, Yuzu honey, Lemon juice, Clarified milk)味道非常清新, 配搭得好好~酸酸甜甜帶綠茶味, 酒味唔會太濃!!AKI焙茶/荔枝/梳打水鍾意焙茶既朋友會好鍾意呢杯飲品~首先焙茶味濃, 又有荔枝既香味, 仲要有汽, 口感超豐富!!!明太子蟹肉玉子燒 $128暖粒粒既玉子燒好正呀!!!每件玉子燒切成小塊, 擺盤精緻, 非常吸睛玉子燒口感綿密, 柔軟滑嫩~連埋蟹肉蟹籽一齊食層次感滿滿壽喜燒牛肉炒烏冬 $158好創新既煮法烏冬吸收晒壽喜燒汁, 蛋汁&牛肉既味道, 每條都好掛汁, 啖啖滋味~~肥牛軟腍又甘香~ 整個配塔好好味, 食到停唔到口西班牙海鮮飯 $208
商場有唔少餐廳喎, 行到累就搵一間入去食.....

餐廳環境幾靚, 感覺好舒服

有室內同室外座位, 景觀開揚~~
款式有小食, 沙律, 炸物, 主食, 甜品等等~

UJI
味道非常清新, 配搭得好好~
酸酸甜甜帶綠茶味, 酒味唔會太濃!!

AKI
焙茶/荔枝/梳打水
鍾意焙茶既朋友會好鍾意呢杯飲品~
明太子蟹肉玉子燒 $128
暖粒粒既玉子燒好正呀!!!
每件玉子燒切成小塊, 擺盤精緻, 非常吸睛

玉子燒口感綿密, 柔軟滑嫩~
連埋蟹肉蟹籽一齊食層次感滿滿
壽喜燒牛肉炒烏冬 $158
好創新既煮法

肥牛軟腍又甘香~ 整個配塔好好味, 食到停唔到口
西班牙海鮮飯 $208
第一次食西班牙海鮮飯, 感覺好難忘

飯粒軟硬度適中, 吸收晒蝦、貝類既精華, 非常鮮味!!!
72%香濃黑朱古力巴斯克蛋糕 $68
另加雪糕 $12/球
巴斯克蛋糕味道濃郁,質地滑順細膩

微苦中帶有甜味, 配埋雪糕食口感豐富且層次分明

Type of Meal
Dinner