2024-05-21
又係同閨蜜撐枱腳嘅日子~我哋兩個食飯,最適合就係食日本嘢!🥰朋友介紹天后有間居酒屋唔錯,一於去試下!!店內陳設真係會令你覺得去咗日本居酒屋嘅感覺,擺設氣氛都好有feel~大家都肚餓啦,二話不說,坐低就叫!紫蘇葉刺身沙律($158):食材非常新鮮!有唔同種類嘅刺身海鮮,一上枱,魚子同蟹子晶影剔透,好似寶石咁!!紫蘇汁好香,酸酸甜甜~非常開胃!!😋五品特色刺身($268):有赤身、帶子、油甘魚、三文魚腩同埋大大隻牡丹蝦!!所有刺身食材都好新鮮~爽口、彈牙~鮮甜美味!一個字~正!!😋👍🏻螢烏賊之沖漬($48):呢個係店員推介~佢話如果就咁食螢光魷魚,會比較腥~呢個沖漬係經過醃製,鹹鹹鮮鮮,如果鍾意佢獨特嘅海鮮鹹腥味,用嚟送酒其實唔錯!沙甸魚乾($48):脆卜卜~燒得好香!點少少沙律醬,又係唔錯嘅佐酒小食!食完啲凍冰冰嘢,梗係要食串燒:叫咗幾串過下口癮~厚切牛舌$58 雞心$42 雞胸軟骨$38墨魚香腸$42全部都燒得啱啱好~火喉非常ok!👍🏻😋該juicy嘅juicy~該香脆嘅香脆!黑豚沖繩苦瓜炒蛋($78):沖繩特產!爽脆嘅苦瓜唔會苦,黑豚肉混埋蛋汁,好香滑!鐵板鹽味炒野菜($78):
食完啲凍冰冰嘢,梗係要食串燒:叫咗幾串過下口癮~
厚切牛舌$58 雞心$42 雞胸軟骨$38墨魚香腸$42
鐵板鹽味炒野菜($78):新鮮炒野菜,只係用咗鹽調味,鹹香配合木魚絲嘅清香,好食!
柚子鹽味叉燒拉麵($88):熱辣辣嘅拉麵,配料有豚肉叉燒、溏心蛋、筍絲同海苔~暖笠笠,配上彈牙嘅幼麵,完美嘅句號!!
柚子燒酎梳打($78)+ 西柚燒酎梳打($78):燒酎嘅勁真係唔嘢小……食到一半…已經有少少wing wing哋~🤭🥴🤣